Guus Nijkamp wint zilver op de 60m Horden.
Guus Nijkamp wint zilver op de 60m Horden. AV SPADO

Vijf medailles voor SPADO atleten op NK junioren indoor

BERGEN OP ZOOM - Op het Nederlands kampioenschap indoor voor junioren in Apeldoorn hebben SPADO-atleten vijf medailles gewonnen, twee keer goud, tweemaal zilver en nog een bronzen plak.

Meike Verdaasdonk uit Huijbergen is op het onderdeel verspringen Nederlands kampioen geworden. Met een geweldige sprong van 5.84 verbrak de B-juniore tevens het (senioren-) clubrecord van SPADO.

De A-juniore Anouk van Gils uit Bergen op Zoom wist in de Omnisporthal zelfs twee medailles te veroveren. Op zaterdag pakte ze zilver op de 3000 meter, na een tactische race, en de dag erop won ze goud op de 1500 meter na een lange eindsprint à deux.

Guus Nijkamp uit Hoogerheide behaalde in een spannende finale zilver op de 60m horden. Hij liep voor het eerst onder de 8 seconden en verbeterde met 7.94s ook zijn eigen clubrecord.

A-junior Fabian Biondina, eveneens uit Bergen op Zoom, behaalde zaterdag brons bij het hink-stapspringen. Zijn beste sprong van 13,97m was ook al een clubrecord. Bij het verspringen werd Fabian 6e, hij kwam helaas een paar keer net niet goed uit op de balk.

Ereplaatsen

Ereplaatsen waren er ook voor enkele SPADO-junioren: Norbert Weijenberg (JA) snelde naar plaats 4 op de 3000m, zijn tijd lag net boven de 9 minuten. Lotte Haast werd, als C-juniore, vierde op het polsstokhoogspringen Meisjes-B.

Jip Haest werd met een sprong van 3.96m, vijfde op hetzelfde onderdeel bij de B-jongens. Joep Bovee (JB) uit Wouw haalde op polshoog eveneens de top tien.

Hordenfinale

Amy Hasselton en Merle van Elzakker (MA) kwalificeerden zich beiden voor de finale 60m horden. Daarin werd Merle 6e in 9,22s, een nieuw clubrecord. Amy werd in deze hordenfinale 8e, nadat de Roosendaalse, die vorige week nog brons pakte op het NK meerkamp, eerder op de middag al 5e was geworden op het onderdeel verspingen.

Job Visscher liep hij de 6e tijd in de series. 800m maar miste de finale op een haar. Marijn Healy (JB) uit Oud-Gastel verbeterde zijn PR op de 3000m en werd knap 8e.[l]