Bezinningsbijeenkomst op dinsdag 19 februari bij Lectorium Rosicrucianum.
Bezinningsbijeenkomst op dinsdag 19 februari bij Lectorium Rosicrucianum. Foto:

AGENDA

Zondag 17 februari

Vogelbeurs

9:30 | Buurthuis de Kastanje

Zondag 17 februari vogelbeurs in de Kastanje, Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Er is een keur aan vogels te bewonderen, kopen, verkopen en te ruilen. Ook voor het inwendige van uw vogels en uzelf kunt u hier terecht. Wilt u zelf vogels inbrengen ook dan bent u welkom. De beurs is geopend van 9.30-12.00 uur.

Wandelexcursie

14:00 |

Ontdek met IVN en Nareka veel biotopen in een klein gebied: De Kortenhoeff. Op zondag 17 februari wordt de Kortenhoeff bezocht. Heide, stuifzand, vennen, bos, ongeveer alle biotopen die in het Grenspark te vinden zijn, zijn ook in de Kortenhoeff aanwezig. Het gebied tussen de Abdijlaan en de Huijbergsebaan was ooit woeste grond. De gids die deze keer de excursie verzorgt zal u door het gebied leiden en vertellen over de geschiedenis, het beheer en de bijzonderheden van de aanwezige natuur. Ook de aanwezigheid van exoten en de bestrijding daarvan is onderwerp van gesprek. Wandeling duurt ongeveer 2,5 uur; deelname is gratis. Stevige wandelschoenen en een verrekijker zijn handig om mee te nemen. Start om 14.00 uur, parkeerplaats camping Familyland, Groene Papegaai 19 te 4631RX Hoogerheide.

Dinsdag 19 februari

Bezinningsbijeenkomst

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 19 februari wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel "Bewust worden van de ziel". Door bewustwording kan ieder mens in zichzelf ontdekken wie hij in diepste wezen is. Deze samenkomst in de tempel bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Voor diegenen die dat wensen is er aansluitend nog tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij. De bezinningsbijeenkomst is op dinsdag 19 februari en begint om 20.00 uur. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Lezing over Bretagne

20:00 |

Het Comité van de Alliance Francaise Bergen op Zoom, heeft het genoegen u uit te nodigen voor de conférence van Marie Thérèse Rouillard op dinsdag 19 februari in De Korenaere, Korenmarkt 7, Bergen op Zoom. Aanvang 20.00 uur. Entree gratis voor leden. Marie Thérèse Rouillard, een graag geziene conférencier bij de Alliances Francaises, neemt ons mee naar haar geboortegrond Bretagne. Aan de hand van een powerpoint presentatie vertelt zij ons in het Frans over de historie, de geografie , de gewoontes,de muziek , de oorsprong maar ook de problemen van deze streek in Frankrijk. Wegens ziekte van de muzikant is er helaas geen live muziek zoals wel gepland was.