Moeder en dochter bidden voor hun (klein)kinderen.
Moeder en dochter bidden voor hun (klein)kinderen. B. Loenen

Biddende Moedersdag in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Alle (groot)moeders zijn van harte welkom op de biddende moedersdag op zaterdag 23 maart in de Lourdeskerk. Gastvrouwen van deze dag zijn de moeders van de groep uit Bergen op Zoom. Zij komen iedere donderdag van 10.00-11.30 uur samen in de dagkerk van de Sint Gertrudiskerk om te bidden voor hun (klein)kinderen.

Biddende moeders is een gebedsinitiatief: moeders komen samen om de zorgen over hun (klein)kinderen aan God toe te vertrouwen. Ze voelen zich gesteund door Jezus' woorden die beloofd heeft: vraagt en u zal gegeven worden (Matteüs 7, 7).

De bisschop van Breda, Monseigneur Liesen, zal voorgaan tijdens de Eucharistieviering. De landelijk coördinator van biddende moeders, Christine van Laar, geeft de inleiding met als thema: ‘Wat zou God onze kinderen toewensen?’. Zo vaak komen we bij Hem met ons eigen wensenlijstje, maar wat verlangt de Heer voor onze kinderen?

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 Eucharistieviering met Monseigneur Liesen als hoofdcelebrant.

14.15 Ontvangst met koffie/thee.

14.30 Inleiding ‘Wat zou God onze kinderen toewensen?’

15.30 Moederzegen door Monseigneur Liesen in de Lourdesgrot

16.00 Kop koffie/thee

16.15 Gebedsuur voor de kinderen

17.15 Napraten met een drankje

De dag wordt georganiseerd in de Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66, 4615 BD Bergen op Zoom. Alle (groot)moeders zijn van harte uitgenodigd. Graag even laten weten dat u komt door een email te sturen naar: secretariaat@sintfranciscuscentrum.nl.

Deze middag is een initiatief van het gezinspastoraat van het Sint Franciscuscentrum – het vormingscentrum van het Bisdom Breda - in samenwerking met de biddende moeders in Bergen op Zoom en Biddende Moeders Nederland. [l]