Zorgcentrum. FOTO D.B. TOETEROET
Zorgcentrum. FOTO D.B. TOETEROET D.B. Toeteroet

D.B. Toeteroet naar het Katrientje

BERGEN OP ZOOM - Voor de inmiddels grijze bejaarden van het in 1969 opgerichte dweilorkest TOETEROET, tijdens het Lange Neuzenbal in vergadering bijeen, was het duidelijk: het besluit stond vast en Konnie Helder genoeg naar buiten gebracht worden! Gezien het zeer zwalkende beleid rondom het Katrientje wordt bij de Kleine Raad, de Grote Raad en de Hoge Raad het verzoek ingediend over te gaan tot onteigening van het zorgcomplex aan de Vismarkt.

Na onteigening wordt het Katrientje voor het symbolisch bedrag van elf leutneutbonnen overgedragen aan D.B.TOETEROET.

Bestuurders en projectontwikkelaars verantwoordelijk voor de huidige Schande van de Vismarkt krijgen een penitentie (boetedoening) opgelegd: een gezamenlijke en eeuwigdurende Pelgrimstocht op blote knieën naar het Slikpaleis, alwaar hen uiteraard géén absolutie (kwijtschelding van hun zonden) verleend zal worden. Als straf krijgen zij een permanente verbanning uit het Krabbegat.

Bestuurders en projectontwikkelaars betrokken bij de huidige non-ontwikkeling van de Vismarkt worden gemaand het initiatief voluit te omarmen. Wat is er zinniger, positiever, constructiever en uiteindelijk leutiger dan het Katrientje een tweede leven te geven als seniorenwoning voor de nog lang niet uitgebluste leden van het illustere dweilorkest Toeteroet (wiens naamgever meerdere adressen in deze buurt heeft bewoond). Het wordt een kalm en bedaard bruisend levendige plek waar zowel contemplatie als frisse creativiteit zullen heersen.

Na de juridische afwikkeling en enige bouwkundige aanpassingen (*) zullen de leden van Zorgcollectief D.B. TOETEROET verhuizen naar HUIZE TOETEROET. Aldaar zullen zij verzorgd worden door tal van lieftallige krabbekes, afkomstig uit de jonge meide dweilbendjes.

(*) Naast het hoofdgebouw wordt een grootse Wintertuin gerealiseerd alwaar genoten kan worden van bloemetjes, plantjes, vogeltjes en bijtjes en waar bij tijden knarsend en piepend gerepeteerd kan worden; een waarlijk centrum van kunst en cultuur. Deze indrukwekkende hal van glas en staal zal eveneens plaats bieden aan het jaarlijkse bejaardenbal.

Aangezien de Hoge Raad positief zal beslissen wordt aan bestuurders en projectontwikkelaars het swingend advies gegeven kritisch te reflecteren op hun eigen onvermogen tot op heden en bovenstaand initiatief warm te omhelzen. Eindelijk kan er sprake zijn van zinvolle duidelijkheid: het Katrientje wordt HUIZE TOETEROET.

Waarvan akte, negen februari 2019. [l]