Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Bergse Wandelclub start actie voor Spado

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Wandelclub bestaat deze maand precies twee jaar. Maar in plaats van dat de club iets voor zichzelf doet, gaat ze iets doen voor een ander. De club wil een racerunner doneren aan de G-atleten van Spado. En daar is zo'n drieduizend euro voor nodig.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het is precies twee jaar geleden dat Mario Verstraten de Bergse Wandelclub oprichtte. "Ik had al heel veel sporten geprobeerd, maar wandelen vond ik het allerfijnste", vertelt hij enthousiast. "Het is goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Alles wat je aan je hoofd heb, kun je even van je af lopen als je eens een goed stuk gaat wandelen", legt hij uit. Maar dan is het wel zo leuk als je niet in je eentje hoeft te lopen, natuurlijk.

Wandelclub

Verstraten had zich natuurlijk aan kunnen sluiten bij een bestaande wandelclub. Maar in plaats daarvan richtte hij er zelf één op. "Wat ik zag was dat de drempel om bij een vereniging te gaan toch best hoog is. Je bent dan bijvoorbeeld verplicht om vaker mee te lopen, en betaalt contributie. Maar dat wilde ik juist niet. Uit dat idee is de Bergse Wandelclub geboren." Bij de wandelclub hoef je geen lid te zijn of geld te betalen om mee te lopen. De starttijd en startplek van de maandelijkse wandelingen staat gewoon op de site, en wie zin heeft sluit aan. Daardoor heeft de club maar twee echte leden, namelijk Maria zelf en Angelique. "Ik liep de eerste keer dat Mario dit organiseerde mee, en vond het meteen heel leuk. Samen met Mario hou ik sindsdien de club draaiende", vertelt Angelique.

En animo om mee te lopen, die is er meer dan genoeg. Iedere maand gaat de wandelclub met zo'n vijftien tot twintig mensen op pad. "We hebben iemand van negentien die meeloopt, maar ook mensen van in de zeventig", vertelt Mario trots. "Het is echt een club voor iedereen."

Actie

Om de jubilea van de vereniging te vieren, zet de Bergse Wandelclub zich graag in voor een goed doel. Vorig jaar steunden ze de Samenloop voor Hoop voor KWF Kankeronderzoek. Maar dit jaar gooit de vereniging het over een andere boeg. "We wilden het iets kleiner en concreter houden." Toen ze een keer op bezoek waren bij Spado, bedachten ze het perfecte plan. "De G-atleten gebruiken racerunners, dat zijn driewielfietsen zonder pedalen en met een borststeun. Als je ziet hoe enorm die mensen daarvan genieten. Dat is prachtig. We willen de G-atleten graag steunen door hen zo'n extra fiets te geven." Om dat geld bij elkaar te sprokkelen is de Bergse Wandelclub een samenwerking gestart met Washin7. Zij sponsoren driehonderd cadeaukaarten voor een wasbeurt ter waarde van 16 euro. Die gaat de wandelclub voor 10 euro per stuk verkopen.

Wil je de club steunen door een pas te kopen? Of wil je een keer meewandelen? Ga dan naar www.bergsewandelclub.nl[l]

Afbeelding