Voorzitter en bestuurslid Bezoekwerk Bergse Plaat vertrekt

BERGEN OP ZOOM - Tijdens het Kerstdiner 2018 kondigde de voorzitter en bestuurslid Bezoekwerk van de Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat haar vertrek aan. Mevrouw Van de Water stond ook stil bij het vertrek van nogal wat andere vrijwilligers, onder meer door verhuizingen en drukke werkzaamheden.

Zij riep vrijwilligers en gasten op om in het eigen netwerk van familie en bekenden op zoek te gaan naar vrijwilligers. Vrijwilligers voor gastenbezoek, maar ook voor vrijgekomen en op korte termijn vrijkomende bestuursfuncties, waaronder die van voorzitter. Helaas heeft deze oproep binnen het netwerk van gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat geen resultaat opgeleverd.

Functie
Voor de functie van bestuurslid bezoekwerk De Zonnebloem afdeling De Bergse Plaat is men met spoed op zoek naar een ‘mensenmens’ voor de bestuursfunctie bezoekwerk. Het bestuurslid bezoekwerk voert intake gesprekken met nieuwe gasten en nieuwe vrijwilligers. Het bestuurslid bezoekwerk ondersteunt en stimuleert de vrijwilligers. Op basis van interesses enz. brengt het bestuurslid bezoekwerk de gast en gastenbezoeker bij elkaar. Het bestuurslid evalueert samen met de gast en de gastenbezoeker de voortgang van het gastenbezoek. Uiteraard maakt het bestuurslid bezoekwerk deel uit van het bestuur van de afdeling.

De voorzitter geeft leiding aan de afdeling, motiveert en ondersteunt de vrijwilligers en onderhoudt contacten met de Regionale afdeling. De voorzitter is het gezicht naar buiten. Een sociaal vaardig mens met goede contactuele eigenschappen wordt gezocht.

Vrijwilligers
De Zonnebloemafdelingen zijn voor hun werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers. Geen vrijwilligers, geen bezoek aan gasten. Geen bestuur, geen leiding aan de inzet van de vrijwilligers. De doelgroep, mensen met een fysieke beperking, zijn voor hun sociale contacten deels afhankelijk van bezoek door een vrijwilliger en van deelname aan de activiteiten van de afdeling. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de gasten elkaar bijpraten over wat er de afgelopen weken in hun leven is gebeurd. Daardoor wordt een activiteit als een (muzikale) bingo net zo goed gewaardeerd als een uitstapje buiten Bergen op Zoom.

Voor informatie en aanmelden kunt u zich wenden tot mevrouw Janny van de Water, Voorzitter en Bestuurslid bezoekwerk van de Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat. Telefoon: 06-12233000 en e-mail: jannyvandewater@gmail.com. De secretaris is te bereiken op zonnebloembergseplaat@gmail.com. [l]