Taalcafé over Vastenavend in bibliotheek

BERGEN OP ZOOM - Donderdag 28 februari is Sjef de Wit, archivaris van de Stichting Vastenavend van 13.30 tot 14.30 uur te gast tijdens het Taalcafé in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Sjef de Wit gaat samen met de deelnemers praten over de Bergse gewoontes tijdens het carnaval/Vastenavend in Bergen op Zoom/Krabbegat! Aan de hand van beeld, geluid en speciale voorwerpen vertelt hij over de optocht, wat je aantrekt, waarom het gevierd wordt… en meer. Het wordt vast een leutig uurtje!
Het Taalcafé is voor in de bibliotheek, zodat iedereen makkelijk aan kan schuiven en meteen de expositie Tentoongespreid! kan bekijken met de ontwerpen van de vastenavendoptocht.
Iedereen is welkom, feestelijke kleding mag, maar hoeft niet…

Taalcafé
De Nederlandse taal leren spreken door te doen is het idee achter het Taalcafé. Onder het genot van een kop koffie of thee leren deelnemers nieuwe mensen kennen en gaan ze het gesprek aan met elkaar en met de taalvrijwilligers. Er is geen lesprogramma. Soms wordt er een thema behandeld, zoals de Vastenavend of een taalspel gespeeld. Maar vaak ook worden er gewoon gesprekken gevoerd over gewone, alledaagse dingen.
Door samen op een informele manier te oefenen met de Nederlandse taal, word je er niet alleen beter in, maar het is ook fijn om ervaringen te delen en uit te wisselen met anderen.
Het Taalcafé is iedere donderdag van 13.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deelname is gratis. Loop gerust binnen. [l]