Groepsfoto dweilgroep zonder naam uit 2017.
Groepsfoto dweilgroep zonder naam uit 2017. 'tmagginnaamebbe

25-jarig jubileum van dweilgroep zonder naam

BERGEN OP ZOOM - Dit jaar zal voor de 25e keer door een dweilgroep zonder vaste naam deelgenomen worden aan de Berregse optocht. Deze groep vrienden verzinnen ieder jaar een nieuw motto en ook een nieuwe groepsnaam en zijn hierdoor niet altijd even herkenbaar.

De directe vrienden- en kennissenkring herkent de groep ondertussen uit duizenden. Is bij eerdere optochten de act wel eens in het water gevallen door een niet goed functionerend geluidsapparatuur, de laatste jaren maakt het niet uit of ze voor of na een dweilband lopen. De apparatuur is nu zo professioneel dat ze er (over het algemeen) altijd bovenuit knallen.

De kern van de groep bestaat uit ongeveer acht mannen, waarvan er twee nooit met de optocht mee lopen, maar wel mee denken en actief zijn in de voorbereiding. Tot een paar jaar geleden werd op de vrijdag voor vastenavend gestart om het een ‘karretje’ te bouwen. Tegenwoordig is dat twee weken naar voren gehaald. Afhankelijk van het idee, de mate van uitvoering en de inzet is alles wel of niet voor de vastenavend klaar. Geregeld is nog op maandag geverfd en getimmerd om het tot in de puntjes klaar te hebben.

Rolverdeling
Ook dit jaar is twee weken vooraf gestart en is de rolverdeling helder. Eén van de leden is het creatieve brein maakt o.a. het bord, een ander lid is zeer muzikaal en zorgt voor het geluid, een paar leden kunnen echt bouwen en een paar leden proberen te bouwen en sommige leden zie je niet tijdens de voorbereiding. Met de optocht zelf bestaat de groep uit ongeveer 20 deelnemers en gaan ook dit jaar proberen iets moois te brengen. Voor geïnteresseerden die een beter beeld van deze groep willen hebben, kunnen terecht op https://tmagginnaamebbe.nl [l]