De officiële opening van Kalkuz Bergen op Zoom. FOTO JAN DIRK HUIJSER
De officiële opening van Kalkuz Bergen op Zoom. FOTO JAN DIRK HUIJSER Foto: Jan Dirk Huijser

Feestelijke opening en open dag bij Kalkuz ramen en deuren

BERGEN OP ZOOM – Zaterdag 23 februari jl. hield Kalkuz Ramen en Deuren open dag ter gelegenheid van de opening van een nieuwe vestiging aan de Gagelboslaan 1A te Bergen op Zoom. Het familiebedrijf vond in 2001 zijn oorsprong in het Duitse Hannover maar opende in 2006 al 2 filialen in België. Vanuit de filialen in België werd geleidelijk aan de markt in Nederland bediend, hetgeen uiteindelijk tot vestiging van een filiaal in Bergen op Zoom leidde. De open dag werd ruim omlijst door een overvloed aan drankjes en met lekkere, doorgaans Turkse hapjes. Een extra feestelijk tintje werd verkregen middels het doorknippen van het lint waarmee de eerste vestiging van Kalkuz in Nederland officieel geopend werd.

Door Jan Dirk Huijser

Eigenaar Ali Haydar Kalkuz zegt blij te zijn met de ontwikkeling die zijn bedrijf doormaakt. De nieuwe vestiging in Bergen op Zoom is een bevestiging dat zijn ondernemersvisie de juiste is. Een visie gebaseerd op kwaliteit, service en een goede prijs-kwaliteit verhouding. "Ik streef ernaar de Duitse degelijkheid in onze projecten door te voeren", stelt hij, "met adviezen van en uitvoering door vakbekwaam en goed opgeleid personeel". "Voor alle duidelijkheid", stelt hij, "ons bedrijf is geen prijsvechter, maar een gedegen in Duitsland ontstane onderneming met bijna 20 jaar ervaring".

Meer dan ramen en deuren
Kalkuz kent een breed scala aan producten en diensten, alles op maat gesneden naar de wensen en ideeën van de klant. Kalkuz heeft een uitgebreid leveringsprogramma van kozijnen, ramen, deuren rolluiken, garagepoorten en veranda's. Niet alleen in hout, maar ook in aluminium en kunststof. Kalkuz adviseert graag bij montage en plaatsing van deze elementen, immers ze bepalen grotendeels het karakter en de uitstraling van woning, bedrijfspand of ander vastgoed . "De juiste keuze is dan ook van groot belang", aldus directeur Ugur Demirci, "wij gaan voor degelijk maatwerk, afgestemd op de wensen van de klant". Het begrip 'meesterkwaliteit' staat hoog in het vaandel van Kalkuz en wordt er uitsluitend gewerkt met hoogkwalitatieve producten van voornamelijk Duitse makelij. Tevens wordt veel aandacht besteed aan ecologie en milieu en wordt goed rekening gehouden met de Energie Prestatie Normen, landelijke eisen en de RAL-certificaten. Bij Kalkuz staat een vlotte en goed functionerende klantenservice centraal, zowel in België als in Nederland. Gestreefd wordt naar een goede band met de leveranciers opdat snelle levering verzekerd is.

Toekomst
De accountmanager van de vestiging aan de Gagelboslaan is een broer van Ugur en samen zijn zij belast met de verdere ontwikkeling van het bedrijf. De broers zijn neven van Ali Haydar Kalkuz maar wel geboren en getogen in Bergen op Zoom. "Ik heb zelf mijn sporen verdiend in de 'zonwering en rolluiken' en ken deze regio op mijn duimpje", geeft hij aan, "de keuze voor Bergen op Zoom was eigenlijk niet meer dan logisch". De opzet met bedrijf is een stabiele groei te maken en een positie als volwaardig partner in de diverse projecten te bewerkstelligen. Er is eigenlijk maar één manier om dat te realiseren", stelt hij, "" niet naar de cijfertjes kijken maar allereerst naar de kwaliteit". "En", voegt hij er aan toe, "er is maar één reclame, en dat is mond op mond reclame". [l]