Wit geeft mat in drie zetten
Wit geeft mat in drie zetten Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Alle finalisten Rapid-toernooi bekend

BERGEN OP ZOOM - De leden van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging speelden op vrijdag 22 februari de derde en laatste voorronde van het interne Rapid-toernooi.

In een veld van 11 deelnemers toonden Rob Hopman-Been, Bas van de Putte en Piet Bruys zich de sterksten, met 4 punten uit 5 partijen. Opvallend detail is, dat de drie winnaars dermate aan elkaar gewaagd waren, dat hun onderlinge partijen in remise eindigden. Robert Kunst en Kees de Looff behaalden 3 punten. Adry Goris-Schouwstra, Pieter-Jan Demmers, Wesley Hopmans, Hamid Hussain en Alexander van ‘t Hoff eindigden op 2 punten, Bert van der Linden eindigde met 1 punt op de laatste plaats.

De drie winnaars hebben zich geplaatst voor de finale, die half mei zal worden gespeeld. Ze gaan dan de strijd aan met de winnaars van de vorige maand gespeelde tweede voorronde, Angelique Osinga en André van der Graaf. Eind november werd de eerste voorronde gewonnen door Piet Bruys.

Schaakstelling

De vorige schaakstelling was: Wit: Kh4, Db2, Lg8, pion h7. Zwart: Kh8, Tg7, pion h5. Wit wint met 1. Kh3, h4 2. Kh2 h3 3. Kh1 h2 4. Lf7 Kxh7 5. Dxh2 mat. Voor veel schaakprogramma’s is dit een lastige stelling, mensen vinden de oplossing vaak sneller dan de computer.

In de nieuwe stelling geeft wit mat in 3 zetten. [l]