Ondergrondse afvalcontainers gaan op slot

BERGEN OP ZOOM - Alle ondergrondse afvalcontainers worden vanaf 12 maart voorzien van een toegangscontrole. Ze kunnen dan nog enkel worden geopend met een Saverpas. De enige uitzondering is de glascontainer. Die blijft overal open.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Vanuit veiligheidsoverwegingen heeft de gemeente besloten alle ondergrondse containers te voorzien van een pascontrole. Zo kunnen er minder gemakkelijk zaken in de containers belanden die daar niet thuis horen. Het gaat dan onder andere om textiel- en plastic containers. Ondergrondse glascontainers blijven wel gewoon open.

Kosten

Dat de ondergrondse containers voortaan geopend moeten worden met de Saverpas, betekent niet dat er extra kosten aan verbonden zitten. Het systeem wordt enkel ingevoerd om de veiligheid te vergroten. Bij het openen van een textiel-, papier- of plasticcontainer worden geen tikken van de Saverpas afgeschreven. Dat gebeurt enkel bij het openen van een restafvalcontainer. Daar zijn, zoals al langer gebruikelijk is, wel kosten aan verbonden.

Werkzaamheden

Saver start op 12 maart met de werkzaamheden. Bij plastic containers met een persmaechanisme zijn geen aanpassingen nodig, want deze zijn al voorzien van een pascontrole. De werkzaamheden moeten 14 maart zijn afgerond. Ga voor meer informatie en de locatie van ondergrondse containers bij u in de buurt naar de website van afvalverwerker Saver: www.saver.nl.[l]