Prikbord

Aswoensdag: Woensdag 6 maart Aswoensdag 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk een Eucharistieviering met voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek en om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk een Viering van Woord, Gebed en Communie met diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn. Om 9.15 uur is er in de gebedsruimte van Het Nieuwe ABG een Eucharistieviering. In alle vieringen wordt de as gezegend en askruisjes uitgereikt.

On the move: Vrijdag 8 maart 19.15uur tieneravond in het praathuis van de OLV Lourdeskerk.

Vastenactie: In het weekend van 9 en 10 maart is de caritascollecte bestemd voor de Vastenactie met als thema dit jaar: 'Schoon water verandert alles.' De Vastenactie steunt dit jaar 5 waterprojecten verspreid over de hele wereld. Beschikbaarheid over schoon water heeft grote invloed op het leven van mensen. En daar ontbreekt het vaak nog aan in een aantal landen. Uw bijdrage is zeer welkom. Elders in deze krant vindt u meer info.

Peuter/kleuterviering: Zondag 10 maart om 9.30 uur in de OLV Lourdeskerk met diaken Jan Foesenek.

Bijbels Leerhuis: Woensdag 13 maart Bijbels Leerhuis om 19.30 uur in het Parochiecentrum olv van em. pastoor Rud Smit. We lezen samen weer een gedeelte uit het Lucas-evangelie, deze avond lezen we hoofdstuk 4.

Vastenmaaltijd: Vanaf woensdag 13 maart is er weer iedere woensdag in de Veertigdagentijd een vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Iedere woensdag is er ook een activiteit aan gekoppeld in de middag of in de avond. Meer info op een folder, die ligt in de kerken en in het Parochiecentrum.

Hongerdoek 'Levend water': In de Veertigdagentijd hangt het Hongerdoek 'Levend water' in beide kerken. Gemaakt door de Indiase kunstenaar Jyoti Sahi in 1984. Het sluit perfect aan bij het thema van de Vastenactie: 'Schoon water verandert alles'. In de weekendvieringen zal er telkens bij worden stilgestaan.

Uitleg Hongerdoek 'Levend water': Woensdag 13 maart om 14.00 uur in de St.-Gertrudiskerk kijken en spreken we samen over wat we zien op het Hongerdoek onder leiding van Corrie Hamers.

Egidiusgebed: Woensdag 13 maart Egidiusgebed om 20.00 uur in Dagkerk van de St.-Gertrudiskerk

Lofprijsavond: Woensdag 13 maart Lofprijsavond om 19.30 uur in de grot van de OLV van Lourdeskerk.

Geloof Verbeeld: Donderdag 14 maart gaat Geloof Verbeeld naar de kathedraal van Antwerpen. Naar keuze kan dit per auto of per trein. Om 13.00 uur vertrek met de auto vanuit het parochiecentrum. Info en opgeven per tel. 233574.

Vesper en The Next Step: Vrijdag 15 maart 19.00 uur Vesper in de Grot van de OLV van Lourdeskerk met als voorganger pastoor Paul Verbeek, aansluitend is de bijeenkomst van The Next Step in het praathuis.

Huispaaskaars: Vanaf zondag 10 maart is het mogelijk een huispaaskaars 2019 te bestellen. Dit kan na de zondagvieringen in beide kerken, in de winkeltjes in de koffiehoek. De huispaaskaars kost € 17,50 en is bij bestellen te voldoen. Ze worden in de Paaswake gezegend en kunnen daarna worden opgehaald waar u ze besteld heeft. [l]