AGENDA

Woensdag 6 maart

Dansen bij de Bergse Actieve Senioren

14:00 | Ontmoetingscentrum 't Fort

Bent u 55 Plusser, dan kunt u elke eerste woensdag van de maand gratis genieten van uw favoriete muziek die op uw verzoek gedraaid wordt door Ben en Ron de Groot van de 'Net als toen Show''. Heerlijk dansen, lekker meezingen of gewoon uit je dak gaan. De dansmiddag vindt plaats in het BAS ontmoetingcentrum aan de Bernadettestraat 4a te Bergen op Zoom, elke eerste woensdag van de maand (m.u.v. vakantie periode) van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is helemaal gratis. Dus breng gezellig je partner, vrienden, familieleden of buren mee!

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 6 maart een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. Aanvang 13.30 uur. Er wordt gespeeld om geldprijzen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes van slager Kats uit Lepelstraat.

Donderdag 7 maart

Boekbespreking

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In ons centrum in Bergen op Zoom organiseren wij regelmatig inloopochtenden. Het thema van donderdag 7 maart is het boek "De Silmarillion" en dan met name het eerste hoofdstuk, over de schepping van de wereld in de oudste era. De Silmarillion is een boek samengesteld op basis van teksten van Tolkien. Het boek werd in 1977, vier jaar na zijn dood, samengesteld en uitgegeven door zijn zoon Christopher Tolkien. De titel refereert aan een drietal juwelen, de Silmarillen. De inloopochtend is van 10.00-11.30 uur. Toegang is gratis. Informatie: 06 38447707. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Ruilavond

19:00 |

Donderdag 7 maart is de maandelijkse ruilavond van postzegelver. Delta Oost. Deze wordt gehouden in de Korenaere te Bergen op Zoom uur en begint om 19.00 uur en eindigt om 21.30. Naast het ruilen van postzegels is er een veiling verloting en snuffeltafel.

Zondag 10 maart

IVN excursie Auvergnepolder

10:00 | Ignatiusdijk

Ontdek met IVN de natuur en de geschiedenis van de Auvergnepolder. Op zondag 10 maart organiseert IVN-Groene Zoom een excursie naar de Auvergnepolder te Halsteren in de gemeente Bergen op Zoom. De aanvang van de excursie is gepland om 10.00 uur aan de Ignatiusdijk ten zuiden van de Slikkenburgseweg. De wandeling staat in het teken van milieu, natuur en een ‘stukje’ geschiedenis. De onderwerpen hebben betrekking op het verleden maar gaan ook over de toekomst. De Auvergnepolder kent een rijke geschiedenis. De rode stippellijn op de foto geeft de waterstand bij de overstroming van 1953 weer! De excursie duurt ongeveer 2,5 uur; deelname is gratis. Stevige wandelschoenen en een verrekijker zijn handig om mee te nemen.

Rommelmarkt

10:00 | Sportpark De Staakberg

Op zondag 10 maart organiseren de drie sportverenigingen van Sportpark De Staakberg in Bergen op Zoom hun jaarlijkse rommelmarkt. Verspreid over de clubhuizen van korfbalvereniging Scheldevogels, honk- en softbalvereniging de Wizards of Boz en tafeltennisvereniging Het Markiezaat is een groot aantal tweedehands spullen te koop. Openingstijden: van 10.00 tot 15.00 uur. Parkeren is gratis, entree is gratis. Adres: Staakberg 4, Bergen op Zoom. Bij werkzaamheden: volg de bordjes!

Maandag 11 maart

Postzegelavond Onderling Contact

19:30 | De Kastanje

Het gezellige carnavalsfeest is helaas voorbij, maar een plezierige postzegelavond ligt in het verschiet en wel op 11 maart. Deze avond vindt als gebruikelijk plaats in het buurthuis de Kastanje, Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom, aanvang 19.30 uur, einde rond 21.30 uur. Het belooft een gezellige filatelieavond te worden,waarin ruilen en kopen van postzegels centraal staan. Voor zeer weinig geld kunnen de bezoekers hun postzegelverzameling uitbreiden en hun overtollig filateliemateriaal voor de veiling aanbieden, die later in de avond plaatsvindt. De koopjestafel kan mogelijk wat interessant materiaal voor de postzegelliefhebber hebben. De avond wordt afgesloten met een verloting, de entree is gratis.

Dinsdag 12 maart

Lezing 'Helpen bij verlies en verdriet'

19:30 | Martinuskerk

Op dinsdag 12 maart zal Prof. Dr. Manu Keirse een lezing houden over het helpen bij verlies en verdriet. De lezing wordt gehouden in de Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 20 in Halsteren en begint 19.30 uur. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van de commissie vorming en Toerusting van de protestantse gemeente Halsteren en Nieuw Vossemeer.