Vacatures vrijwilligerswerk Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Want of je nu jong of oud bent, werkzoekend of al met pensioen er is altijd wel vrijwilligerswerk dat bij je past. Het is vaak perfect te combineren met een (parttime) baan. Ook mensen die momenteel moeilijk aan een baan komen of die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt raden wij aan om zich te verdiepen in de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Naast het feit dat je je tijd nuttig besteedt, doe je vaak ook relevante werkervaring op en kan het je weg vergemakkelijken naar een betaalde baan.

Heb je belangstelling kom dan eens langs bij het Vrijwilligers Informatie Punt, Jacob Obrechtlaan 5 te Bergen op Zoom tijdens onze spreekuren op dinsdag of donderdag van 13.30 – 16.00 uur. Of bezoek onze website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl en schrijf je in zodat je kunt reageren op onderstaande vacatures.

Bestuurslid Vrijwilligers HR bij Voedselbank St. Goed Ontmoet

De HR functionaris is verantwoordelijk voor de processen van vraag en aanbod van vrijwilligers. Hij/zij draagt zorg voor de borging van de administratieve processen rond werving en selectie. Is tevens verantwoordelijk voor interne en externe contacten die hier aan gerelateerd zijn. De vrijwilliger werkt zelfstandig en maakt deel uit van het bestuur. Is samen met mede bestuursleden verantwoordelijk voor het organiseren van de Stichting.
• Is verantwoordelijk voor de werving & selectie van vrijwilligers;
• Stemt vraag en aanbod af met de managers binnen de organisatie;
• Stelt vacatures op en draagt zorgt voor de plaatsing op websites;
• Organiseert introductiebijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers;
• Stelt vrijwilligerscontracten op en zorgt voor het actualiseren van de functiebeschrijvingen;
• Onderhoudt contacten met externe aanbieders van vrijwilligers;
• Meeleven bij ziekte en overlijden van vrijwilligers.

Wensen m.b.t. vrijwilliger: Kennis en vaardigheden - HBO werk- en denkniveau - een positieve houding en communicatief vaardig - zelfstandig kunnen werken - nauwkeurig en resultaatgericht - beheersen van Microsoft office - een proactieve houding - goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Werkadres: Abraham de Haanstraat 14. U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd. De hoeveelheid tijd te besteden aan deze functie is 6-8 uur per week, verdeeld over de week.

Taalmaatje

Heb jij gewoon 1 of 2 uur per week over? En heb je dan ook nog interesse in andere culturen? Dan is Taalmaatje wellicht iets voor jou. Als Taalmaatje bij Humanitas West-Brabant help je anderstalige Bergenaren die hun Nederlands willen verbeteren. Onze deelnemers zijn heel divers van een Turkse huisvrouw die beter met de juf van haar kind wil praten of een vluchteling die buiten de inburgeringslessen de Nederlandse taal wil oefenen. Zij hebben één ding gemeen: beter Nederlands leren spreken.

In een training van drie dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol van Taalmaatje te kunnen vervullen. Het uitgangspunt is dat je wekelijks thuis bij de deelnemer afspreekt. Uiteraard word je constant en vakkundig ondersteund. Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed.
• Je wordt lid van een enthousiast team van zo’n 15 Bergenaren;
• Je vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven;
• Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen;
• En mocht het nodig zijn kun je ook je CV verrijken. [l]