Extra financiering nodig voor verhuizing facilitair bedrijf

BERGEN OP ZOOM - De Stichting Facilitair Bedrijf heeft hulp nodig van de gemeente om de verhuizing naar het Eventum te bekostigen. Daarom moet wethouder Evert Weys de gemeenteraad om 89.000 euro vragen. 'Erg jammer, maar noodzakelijk', noemt de wethouder het.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Voor wethouder Weys kwam de vraag van het Facilitair Bedrijf voor extra financiƫle middelen als een vervelende verrassing. Het college was er vanuit gegaan dat het Facilitair Bedrijf de benodigde 185.000 euro zelf zou betalen. Maar dat is niet gelukt. Daarom is er nu toch een bijdrage vanuit de gemeente nodig van maximaal 89.000 euro. Daar gaat de gemeenteraad tijdens de eerstvolgende vergadering over beslissen.

Eventum

Het Facilitair Bedrijf verhuist samen met het ROC en met ZuidWest naar Eventum. Het cultureel leerbedrijf wordt in april, na enige vertraging, eindelijk opgeleverd. "Door de verhuizing kan er kruisbestuiving plaatsvinden tussen de drie organisaties. Dat is het doel van Eventum. Dat de verhuizing van de drie doorgaat is dan ook erg belangrijk", legt wethouder Weys uit. Hij benadrukt dat de 89.000 euro een maximaal bedrag is. Hij ziet nog mogelijkheden om de kosten te drukken.

De functie van het Facilitair Bedrijf is om het culturele veld in de gemeente te ondersteunen. Bij de stichting zijn 91 verenigingen en non-profit instellingen aangesloten en het facilitair bedrijf huisvest 25 organisaties.[l]