Pi-wedstrijd op het Mollerlyceum en het Juvenaat staat gepland op 22 maart.
Pi-wedstrijd op het Mollerlyceum en het Juvenaat staat gepland op 22 maart.

Mollerlyceum maakt zich op voor Pi-wedstrijd

BERGEN OP ZOOM - Op Pi-dag, 14 maart, wordt wereldwijd op verschillende wiskundeafdelingen van universiteiten feest gevierd. Pi-dag wordt op 14 maart gevierd, omdat in de Amerikaanse schrijfwijze voor data 14 maart geschreven wordt als 3/14 en de driecijferige benadering voor pi 3,14 is. Maar op het Mollerlyceum en het Juvenaat staat het hoogtepunt voor 22 maart gepland: dan houden zij hun pi-wedstrijd.

De Wiskundedocenten van het Mollerlyceum en het Juvenaat hebben op deze Pi dag een wedstrijd uitgeschreven. Net als een tweetal jaren geleden worden de leerlingen uitgedaagd om zoveel mogelijk cijfers achter de komma van het getal Pi te kennen. Twee jaar geleden heeft dit tot leuke taferelen geleid tussen leerlingen onderling binnen de wiskunde lessen op het Mollerlyceum. Dit schooljaar is het een wedstrijd geworden voor de hele school en zullen leerlingen van het Juvenaat en het Moller het tegen elkaar opnemen.
"We dagen de leerlingen uit om zoveel mogelijk decimalen van Pi uit hun hoofd te leren", stellen de docenten. Twee jaar geleden heeft Gert van Leeuwen een record gevestigd, hij kende 405 decimalen uit zijn hoofd! Vrijdag 22 maart wordt de wedstrijd op het Mollerlyceum in de onder- en bovenbouw gehouden. [l]