Moeizame zege Nieuw Borgvliet op SDO'63

BERGEN OP ZOOM - De oranje-zwarten begonnen mat tegen de middenmoter SDO'63 uit Lamswaarde. Pas in de 18e minuut dwong Finnian van Dijk de gastendoelman tot een uiterste krachtsinspanning met een fraaie volley van 20 meter.

Twee minuten later benutte Rik Adrriaanse die goede momenten met minder goede afwisselde, een toegekende strafschop feilloos na een ongelukkige handsbal van een Zeeuwse verdediger. Weer twee minuten later het hoogtepunt van de winderige maar droge middag. Jibbe Schouwenaars trok van rechts naar binnen, versnelde met de bal aan de voet langs 4! wanhopige verdedigers en schoot diagonaal hoog de 2-0 binnen; .Een juweeltje.De altijd hardwerkende Mick miste alleen voor de doelman een dot van een kans op de 3-0. Uit het niets kwamen de Zeeuwen binnen 2 minuten op gelijke hoogte na een dekkingsfout en een strafschop na een ongelukkig armbal van Sander van Hooydonk.Geheel tegen het spelbeeld in. Nog voor rust kreeg Jibbe na een puike voorzet van Mick een grote kans op de 3-2 maar hij miste rakelings. Na de pauze in de warme kantine speelden de Borgvlieters beter en sneller maar de geschapen kansen werden helaas om zeep geholpen. In de 58e minuut schoot Rik een vrije schop van 18 meter loepzuiver in de linkerbenedenhoek maar de bevrijdende vierde treffer bleef uit; vooral Geert had geen geluk vanmiddag. De Zeeuwen roken hun kans en kwamen er door soms slordige passing van de Borgvlieters regelmatig uit maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na een prima voorzet van Stefan Schoonen speelde Geert zich behendig vrij en liet de doelman kansloos:4-2. Dat was vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de goede leidsman Van Groeningen.

Omdat ook Sluis won blijven Nieuw Borgvliet en Sluis samen koploper met 41 punten uit 16 wedstrijden met Vivoo op 6 punten achterstand.

Vandaag tegen Rimboe in Wouwse Plantage en dat is een pittige tegenstander voor de mannen van Joost Demmers.