Monteverdi-concert in de Hofzaal

BERGEN OP ZOOM - “Een ode aan een groot virtuoos”. Precies 400 jaar geleden rondde de Italiaanse componist Caudio Monteverdi zijn 7e Madrigalenboek af en tevens schreef hij in het jaar 1619 het prachtige L'amento d'Olimpia.

Graag nemen we u mee naar de vroeg barokke muziek van Monteverdi. Hij was componist, dirigent, violist en zanger en was in staat om met zeer veel emotie de meest expressieve muziek te schrijven. De zangsolo's en duetten zullen worden afgewisseld met instrumentale muziek, zowel religieuze als seculiere muziek zal op het programma staan. Ondanks het feit dat er enorm veel muziek verloren is gegaan door een brand in Mantua is er een berg aan muziek over gebleven waar we uit kunnen putten, de "groene berg" van Monteverdi!

We hopen u te ontmoeten in het prachtige Markiezenhof, nog ouder dan Monteverdi, de prachtige ambiance en akoestiek maken het optreden compleet! In dit concert excelleren de sopraan Iris de Koomen en de alt Annette Stallinga. Zij worden begeleid door de luitiste Margriet Verzijl en de gambist Marco de Souza. Zij hebben eerder, en met veel succes, in het Markiezenhof opgetreden.

Het concert op 7 april begint om 11 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theater De Maagd (www.demaagd.nl). Op de ochtend van het concert zijn kaarten ook verkrijgbaar aan de balie van het Markiezenhof. [l]