Een eerdere editie van Heroes for Heroes in Bergen op Zoom
Een eerdere editie van Heroes for Heroes in Bergen op Zoom Foto:

Achtse editie Heroes for Heroes op 't Rijks

BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 27.500 euro fietsten de Heroes van de spinningmarathon Heroes for Heroes vorig jaar bij elkaar in gebouw-T. Aankomende zaterdag gaat de 8ste editie van het sportieve evenement weer van start. Dit keer is het cultuurgebouw van 't Rijks de plek waar vierhonderd fietsers zich in het zweet gaan werken met slecht één doel voor ogen: weer een prachtig bedrag bij elkaar sporten voor goede doelen die zich bezig houden met de strijd tegen kanker.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Heroes for Heroes is niet meer weg te denken uit Bergen op Zoom. Op zaterdag 30 maart wordt alweer voor de achtste keer de groots opgezette cycling marathon georganiseerd. Dan verandert het Cultuurgebouw van 't Rijks in een grote cycling arena. Jong en oud fietsen als ware Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en alles te geven voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, en voor alle mensen die dat ooit nog gaan moeten doen.

Samen Beleven en alles Geven
Bij Heroes for Heroes is heel bewust gekozen voor een cycling marathon om geld op te halen voor goede doelen die zich bezig houden met de strijd tegen kanker. De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. "In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan", legt de organisatie uit.

Goede doelen
Bij Heroes for Heroes zijn niet alleen ontzettend veel deelnemers, maar ook veel faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers betrokken die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. Heroes for Heroes probeert ervoor te zorgen dat de opbrengsten van de cycling marathon volledig aan de goede doelen wordt gestort. Dit jaar zijn er vier goede doelen die gerelateerd zijn aan de ziekte kanker uitgekozen. Dat zijn de estafetteloop de Roparun, het creatieve Stichting Ankie, Hospice De Markies en Vrienden van Amphia. Bij dat laatste goede doel wordt het geld van Heroes for Heroes ingezet om de behandelkamers en de eigen kamers van de kind-patiënten van het Amphia ziekenhuis aan te kleden met afleidende elementen. Zo worden de kinderen die vanwege hun ziekte vaak in het ziekenhuis moeten zijn, toch een beetje afgeleid en kunnen ze worden geholpen in een omgeving die prettig voor ze is.

Programma
Vanaf 10.30 uur start het kids programma waarbij gedurende twee rondes gestreden wordt voor het team met de hoogste opbrengst. Ook middelbare scholen sprinten dit jaar mee. Tussen 12.00 uur en 19.00 uur is de cycling marathon voor volwassenen. Daarbij wordt elk uur onder leiding van een instructeur en met opzwepende muziek op de achtergrond door de deelnemers alles gegeven. "De voorste rijen zijn gereserveerd voor heel bijzondere Heroes, namelijk zeven deelnemers die de volledige zeven uur gaan meedoen", vertelt de organisatie enthousiast.

Heroes lounge
De fietsende Heroes kunnen natuurlijk niet zonder supporters. Dus ook de supporters zijn van harte welkom om de fietsers te komen aanmoedigen. Er zijn de hele dag foodtrucks aanwezig en ook voor de kids is er een springkussen en een suikerspinnenkraam. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Onder het genot van een hapje en een drankje zorgt DJ Kimo voor een muzikale noot.


Wil je Heroes for Heroes bezoeken? Wil je deelnemen? Of wil je graag een donatie doen? Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op: www.heroesforheroes.nl [l]