Wandeling voor vroege vogels in Dintelse Gorzen

DINTELOORD - Natuurmonumenten houdt op zondag 7 april een wandeling door natuurgebied Dintelse Gorzen voor vroege vogels. De zangvogels zingen in deze periode hun hoogste lied. Ze doen hun uiterste best om hun partner te imponeren. Geniet tijdens deze wandeling in de Dintelse Gorzen van de meest prachtige liedjes.

Ander melodietje

“Nachtegalen, tuinfluiters, zwartkopjes, roodborstjes en merels. Ze hebben allemaal een ander melodietje”, vertelt boswachter Paul Begijn. “De Dintelse Gorzen is een thuis voor allerlei bijzondere zoogdieren en vogels. In alle rust brengen zij hier hun jongen groot. Ze vinden beschutting in de bramen op de hogere schorren of tussen het duinriet en de varens. Tijdens de wandeling geniet je volop van het voorjaar.”

Wandelen met de lente in de lucht

De wandeling voert je door het prachtige gevarieerde landschap van de Dintelse Gorzen. We wandelen langs vlierstruiken en braam, drooggevallen kreken en riet, langs de oevers van de botkreek en het Volkerak. De gids vertelt je tijdens het wandelen alles over dit bijzondere natuurgebied en de planten en dieren die in de Dintelse Gorzen leven.

Praktische informatie

We starten de wandeling vanaf de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Aanvang: 06.30 uur. Einde: 09.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. [l]