Observatietoren bij Natuurpodium geopend

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom is weer een mooi uitkijkpunt rijker. Bij het Natuurpodium is afgelopen week de gloednieuwe 18 meter hoge observatietoren officieel geopend.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het was een project van lange adem. Want de bouw van de observatietoren was al een wens van de architecten toen zij in 2012 het Natuurpodium zelf ontwikkelden. Toen werd het budget echter teruggeschroefd, waardoor de toren uit de plannen moest worden geschrapt. Maar dankzij de provinciale subsidie van Landschappen van Allure kon de toren jaren later toch worden gerealiseerd. De eer was afgelopen week aan wethouder Patrick van der Velden en directeur van het Natuurpodium Rovert Deliƫn om het lintje door te knippen en de toren te openen. Ook ging de opening gepaard met een heuse roofvogelshow.

Uitzicht

De nieuwe toren heeft drie plateau's van waaruit de natuur kan worden geobserveerd en die een stahoogte hebben van respectievelijk 8, 12 en 16 meter. Vanaf de toren is de natuur van onder andere landgoed Lievensberg goed te overzien en is het mogelijk om vogels hoog in de bomen te spotten. Tegelijkertijd biedt de toren ook uitzicht op het groen ingerichte dak van het hoofdgebouw. De observatietoren is voor alle bezoekers gratis toegankelijk. Het Natuurpodium zal ook in haar onderwijsprogramma gebruik gaan maken van de observatietoren.[l]