Marlies in haar winkel. FOTO:GEA VRIENS
Marlies in haar winkel. FOTO:GEA VRIENS Foto: Gea Vriens

Marlies Bijoux en More geopend

BERGEN OP ZOOM - Met ingang van één februari is er in Bergen op Zoom een nieuwe winkel geopend. In de Burgemeester van Hasseltstraat is Marlies Bijoux en More van start gegaan. Hoewel de officiële opening afgelopen zaterdag 23 maart heeft plaatsgevonden konden klanten al eerder terecht voor mooie ketting of armband.

DOOR GEA VRIENS.

Marlies, woonachtig in Rucphen, had als kind al de droom om ooit een winkel voor zichzelf te beginnen. “Als ik een miljoen win in de loterij begin ik mijn eigen winkel”, zei ze altijd. De eerste jaren heeft ze in een winkel gewerkt en de laatste vijftien jaar is ze werkzaam geweest in de zorg, bij een instelling en later in de thuiszorg. Vanwege ernstige rugklachten werd het werk in de zorg fysiek te zwaar. Omdat Marlies ervan houdt om nieuwe dingen te ondernemen werd al snel het idee geboren om haar kinderdroom te verwezenlijken en een winkel te beginnen. Toen de huidige locatie op haar pad kwam was de beslissing snel genomen en besloot ze het roer om te gooien.

Winkel

Via via hoorde Marlies van deze locatie en sinds enkele maanden is zij de nieuwe huurder. Na een paar weken verbouwen en inrichten is per één februari de winkel open gegaan. De inventaris is gedeeltelijk overgenomen van een winkel in Steenbergen maar alle sieraden heeft ze zelf ingekocht. Je kunt bij Marlies terecht voor een paar oorbellen, een mooie armband of ketting of een leuke tas. De eerste week na de officiële opening ontvangen klanten 10% korting met uitzondering van Kali Kali.

Dagbesteding

Naast de winkel is ze ook bezig met het opzetten van een dagbesteding voor mensen met een ‘rugzakje’. In de ruimte achter de winkel staat een grote tafel waaraan de mensen vijf dagen per week van half tien tot half vijf kunnen knutselen. Hierbij krijgt ze hulp van een tweetal vrijwilligsters. Omdat de winkel niet de hele week geopend is heeft ze de mogelijkheid om de dagbesteding er bij te doen. Eén van de cliënten is druk bezig met houtbewerking. In de winkel wordt daarom een hoekje ingericht waar dit verkocht kan worden. De opbrengsten zijn voor de dagopvang zodat daar weer nieuwe materialen van aangeschaft kunnen worden. Ook werkt ze samen met manege ‘Jouw inzicht’ te Bosschenhoofd, waar ze regelmatig met cliënten naar toe gaan. Marlies vertelt: “de winkel en de dagopvang zijn twee totaal verschillende onderdelen maar ik vind het juist fijn om met beide bezig te zijn omdat ik daardoor wordt geprikkeld en weer nieuwe ideeën krijg”.

Lange termijn

In de toekomst is het de bedoeling om de winkel ook op donderdag te openen en hoopt Marlies dat de dagopvang goed loopt. “Tevreden klanten en cliënten zijn voor mij het belangrijkste”, aldus Marlies.

Openingstijden: woensdag en vrijdag van 10.00 – 16.30 uur, zaterdag van 10.00 – 15.00 uur.