De Antoniusmolen aan de Halsterseweg.
De Antoniusmolen aan de Halsterseweg. Corneel Droogers

Open Dag Sint
Antoniusmolen Halsteren

HALSTEREN - De Westbrabantse Molen organiseert komende zondag, 31 maart, weer een Westbrabantse Molendag. Verschillende molens in de regio zetten die dag tussen 11.00 en 17.00 uur hun deuren open. Ook de Sint Antoniusmolen aan de Halsterseweg doet mee aan deze Open Dag. Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Antoniusmolen bakken traditiegetrouw pannenkoeken.

De Antoniusmolen is de enige molen in de omgeving waar de molenaar weer dagelijks, beroepsmatig aan het werk is. Hij maakt van het graan, dat deels uit de buurt komt, volkorenmeel en bloem. De molenaar verwerkt dit meel in tal van bakproducten die in onder meer de eigen molenwinkel te koop zijn. Op deze Open Dag kunt u het maalbedrijf bekijken en na afloop een pannenkoek eten die is gemaakt van Halsters meel.

De Antoniusmolen is te vinden aan de Halsterseweg 57 in Halsteren. Meer informatie over de Halsterse molen is te vinden op www.antoniusmolen.nl. Meer informatie over de andere molens die meedoen aan de Westbrabantse Molendag staat op www.westbrabantsemolens.nl.[l]