Nieuw Borgvliet verstevigt koppositie

BERGEN OP ZOOM - Door de zege bij Rimboe (0-1) en het doelpuntloze gelijkspel van Sluis in Sas van Gent tegen Corn Boys, lopen de oranje-zwarten 2 punten uit op Sluis.

De mannen van Joost Demmers startten fel in Wouwsche Plantage, Michiel kreeg een schietkans maar zijn schot werd op het laatste nippertje geblokt en Stefan kon zijn hoofd net niet tegen de voorzet van Rik plaatsen.Een prachtige boogbal van de over het hele veld zwervende Rik werd door de doelman uit zijn heiligdom geranseld. De thuisclub hervond zich en met technisch vaardige voetballers werd de aanval gezocht maar Antal, David, Finnian, Collin, Jasper(en later Max) hielden bravoureus stand. Op het middenveld stonden Sander - na een zwak begin - en Benny hun mannetje en voedden de spitsen keer op keer. Door het hobbelige veld vlogen opspringende schoten helaas vaak over.

Na de pauze bouwden de conditioneel sterkere Borgvlieters een veldoverwicht op en er ontstonden kansen. Na vasthouden van Geert mocht Rik van elf meter aanleggen maar hij had helaas van tevoren met de goede gasten doelman getelefoneerd die dus voorvoelde waar de bal zou komen.In de 64e minuut werd noeste Michiel op links de diepte ingestuurd en vanuit een moeilijke hoek schoot hij laag binnen.:0-1. De gastheren moesten nu wel komen en dat schiep ruimte voor de Borgvlieters gasten die onvoldoende werd benut. In de 95e! minuut redde Antal fabuleus in de korte hoek de meubelen en was de zege een feit.

Stand: 1. Nieuw Borgvliet 17 44; 2. Sluis 17 42; 3. Vivoo 17 38.

Zondag, nu thuis tegen Rimboe, wordt de op 20 januari jl. afgelaste wedstrijd ingehaald. Weer geen makkie maar het kan en moet lukken de 3 punten thuis te houden.