West Brabantse Molendag
West Brabantse Molendag Foto: Dina Scheurkogel

AGENDA

Woensdag 27 maart

Voorleesfeest Kikker in Het Markiezaat

10:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

In 2019 viert Kikker zijn 30e verjaardag en de Bibliotheek Het Markiezaat viert dit mee tijdens het Kikker voorleesfeest op woensdag 20 en 27 maart. Peuters zijn meer dan welkom van 10.30 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen. Van 15.00 tot 15.30 uur gaat een medewerker van de bibliotheek voorlezen uit feestelijke Kikkerboeken in de Bibliotheek Bergen op Zoom, speciaal voor kinderen van 3-8 jaar. Daarna kunnen de kinderen zelf ook nog Kikkerboeken uitzoeken, zodat ze met een stapel boeken weer naar huis gaan voor nog meer voorleesplezier. De toegang is gratis. Graag aanmelden via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl

Lezing over levenseinde

14:00 | Ontmoetingscentrum 't Fort

In samenwerking met KBO Brabant organiseert BAS (Bergse Actieve Senioren) een lezing door Jos Vermunt over "Levenseinde". Voor de pauze komen de medische aspecten welke gerelateerd zijn aan het levenseinde aan de orde. In dit gedeelte gaat het over het gewone sterven, de palliatieve sedatie waarbij de arts helpt tijdens het stervensproces. Vervolgens wordt ingegaan op euthanasie. Een handeling waarbij de arts een levensbeëindigende handeling uitvoert. Na de pauze komen onderwerpen aan de orde die U zou kunnen of moeten bespreken met uw naasten. Het belang van het vastleggen van medische wensen nog tijdens leven in bijvoorbeeld een levenstestament. Maar ook hele praktische zaken als rituelen en wensen na de dood. Tenslotte over levensvragen. Hoe kijkt U terug op uw leven? Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood? Woensdag 27 maart, 14.00 uur, Bernadettestraat 4.

Zaterdag 30 maart

Heroes for Heroes 2019

10:30 | Cultuurgebouw van 't Rijks

HEROES for HEROES organiseert dit jaar voor de 8e keer een cycling marathon in Bergen op Zoom. Op zaterdag 30 maart a.s. verandert ’t Cultuurgebouw van ’t Rijks tot een grote cycling arena. De opbrengsten gaan naar de goede doelen: Roparun, Stiching Ankie, Hospice De Markies en Vrienden van Amphia. Vanaf 10:30u start het kids programma. Ook middelbare scholen sprinten dit jaar mee. Tussen 12:00u en 19:00u is de cycling marathon voor volwassenen. Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op: www.heroesforheroes.nl.

Trip in duister

19:30 | De Kannebuis

Jaarlijkse trip in duister op 30 maart. Wandeltocht met vragen en opdrachten door de dorpskern van Halsteren ongeveer 5km. Start om 19.30 uur, Grandcafé de Kannebuis, Poelekes 10 te Halsteren. Na afloop een gratis bord snert en een grote loterij. dit alles t.b.v. Gehandicaptencarnavalsmiddag 2020. Voor inlichtingen: John Meerman 06-51423524.

Zondag 31 maart

West Brabantse Molendag

11:00 | Molen "de 2 Vrienden"

Zondag 31 maart is het weer West Brabantse Molendag. U kunt dan molen "de 2 Vrienden", Oude Huijbergsebaan in Bergen op Zoom bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur. Ook bakken wij dan weer verse pannenkoeken. Natuurlijk verkopen wij ook ons zelf gemalen meel; Brabantse Wal honing.

Woensdag 3 april

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 3 april een bingo in de zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Prijzen zijn tassen met levensmiddelen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes van slager Kats uit Lepelstraat.