Loïs Hartog uit Halsteren.
Loïs Hartog uit Halsteren. trainster Karin

Loïs Hartog naar halve finale turnen

HALSTEREN - Afgelopen zaterdag 23 maart werd er door de turnsters van Dynamo uit Roosendaal afgereisd naar Helmond voor de kwartfinale turnen. Voor Loïs Hartog uit Halsteren haar eerste landelijke wedstrijd.

De eerste beproeving was al doorstaan in het district. Daar was al 40 procent van de turnsters afgevallen. Dit keer mochten er 13 van de 24 turnsters doorstromen naar de halve finale. Er werd gestart op vloer. Voor Loïs meestal niet haar beste toestel maar dit keer liet ze een duidelijke verbetering zien. Een hogere streksalto en mooie spagaatsprongen werden beloond met een mooie 13,40 pnt. Het tweede cijfer van de wedstrijd. Het volgende toestel sprong ging netjes en werd mooi beloond met een 13,584 pnt.

De brug is Loïs haar favoriete toestel en dat was ook te zien. Een prachtige oefening werd beloond met het hoogste cijfer in haar categorie, een 14,70 pnt.!

Na drie toestellen stond Loïs op een prachtige eerste plaats met zelfs een punt voorsprong op de nummer 2, met alleen nog balk te gaan. Helaas geen “balkdag” voor Loïs. Door 2 vallen geen punt boven de 12 en daarbij niet voldoende voor een plaatsje op het podium. Maar toch nog een prachtige 5e plaats en daarmee ruimschoots geplaatst voor de halve finale. Goed gedaan![l]