Tan Jacobs (in het zwart, met bal) ziet kans in de snelle transitie over te spelen.
Tan Jacobs (in het zwart, met bal) ziet kans in de snelle transitie over te spelen. Michelle Surminski

Nieuwe Ogers debuteren in bekerwedstrijd in Antwerpen

BERGEN OP ZOOM - Na de indoor open wintertrainingen in Hoogerheide, zijn heel wat extra spelers verzot op de teamsport lacrosse. Ter voorbereiding van een (eenmalige) bekerwedstrijd, toog een vijftal Ogers naar een training in Antwerpen.

Eindelijk was het dan zo ver, samen met de Antwerp Armadillos vormden ze een gelegenheidsteam. De wedstrijd begon heel sterk met in de eerste minuut een goal voor het team met de Ogers. Echter, de tegengoal was binnen 20 seconden snel gemaakt, hét bewijs dat lacrosse de snelste game is op twee benen.

Voor een aantal was dit de eerste wedstrijdervaring en hoewel de eindstand 3 tegen 13 was, was de funfactor voor de Ogers enorm belangrijk. "Dit is wel een spelletje waar ik me voor kan inzetten", aldus een debuutspeler en "nu weten we waar we aan kunnen werken en wat nu echt wel en niet mag binnen de regels".

Combinatieteam

Vol enthousiasme bereiden de heren Ogers zich voor om de Nederlandse tweede divisie te bestormen vanaf oktober. Dat zal waarschijnlijk samen met een andere club zijn in een combinatieteam, want met minder dan 18 spelers willen ze het niet gaan proberen. Daarvoor zijn al wat connecties gelegd, maar met wie, daarover laten ze zich nog niet uit.

Open trainingen

Ogers lacrosse houdt iedere eerste dinsdag van de maand een open training voor geïnteresseerden van 18:30 tot 20:30 op de velden van Hockeyvereniging MHC Tempo in Bergen op Zoom.[l]