Brandbrief bewoners over herinrichting Halsterseweg

BERGEN OP ZOOM - De bewoners van de Halsterseweg Noord willen niet dat er een tweerichtingenfietspad aan de straat komt. Ze hopen dat de plannen voor de herinrichting van de weg worden aangepast en dat de huidige situatie met twee eenrichtingsfietspaden blijft bestaan.

DOOR HANNEKE MARCELIS

In een brandbrief aan het college van burgemeester en wethouders sommen de bewoners hun argumenten op. Al twee jaar wordt er tussen de gemeente en de bewoners van de Halsterseweg Noord gesproken over de herinrichting van de straat. Maar toch voelen de bewoners zich niet gehoord, schrijven Henk Melkert, Piet van Eggermond en Peter Tange namens de bewoners van de weg. "85 procent van de bewoners kan zich niet vinden in een tweerichtingenfietspad. Velen van hen geven aan dat ze de inrichting van de weg willen behouden", schrijven zij aan het college.

De bewoners dragen verschillende argumenten aan. Zo vinden de bewoners dat de Halsterseweg teveel zijstraten heeft voor een tweerichtingenfietspad. Bij wegen met veel zijstraten is een tweerichtingenfietspad niet wenselijk, stelt ook de landelijke fietsersbond. Ook levert het tweerichtingenfietspad veel problemen op voor de bewoners die aan de andere kant van de straat wonen. Of de wens van de bewoners voor twee losse fietspaden wordt ingewilligd, is nog onduidelijk. De definitieve plannen voor de herinrichting moeten nog worden vastgesteld.[l]