Zege en tweede periodetitel voor Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Door de zwaarbevochten overwinning op Rimboe blijft Nieuw Borgvliet koploper met 2 punten voorsprong op Sluis en wint het de tweede periode omdat Vivoo en SDO'63 punten lieten liggen.

Met de stevige noordenwind in de rug trokken de mannen van Joost Demmers in de aanval.Al na vijf minuten scoorde Geert Verstraten de 1-0 na goed voorbereidend werk van Stefan Schoonen. Doelman Antal Bekendam voorkwam de gelijkmaker met een uitstekende redding op een hard ingeschoten bal. Uit een voorzet uit een vrije schop van Rik schoot Stefan van dichtbij op de doelman die daar toevallig stond.Rik schoot van 20 meter op de onderkant vann de lat waarna Stefan de terugspringende bal keurig inkopte maar volgens de assistent in buitenspelpositie wat de op een lijn staande oude supporters garde ernstig betwijfelde.De technisch vaardige Rimboeanen doken 2x binnen een paar minuten voor Antal op maar onze eigen Unnerstal stopte even zo vaak bravoureus de bal. Rust. Na een dekkingsfout werd het op het uur 1-1 en zelfs 1-2 randje buitenspel.Echter, en dat toont de vaak getoonde veerkracht, kwamen de oranje-zwarten binnen 2 minuten alweer gelijk na een aanval uit het boekje die begon met een slplijtende pass van Sander van Hooydonk op Sgepasteerde tefan die zijn man er uit snelde en puntgaaf voorgaf waar Michiel bij de tweede paal het karwei afmaakte. De Borgvlieters werden sterker en het was de goed spelende Max Dammers die van 25 meter de bal via onderkant lat binnenpoeierde, direct geconstateerd door de uitstekend geposteerde jonge scheidsrechter Luijken uit Breda: 3-2. Vijf minuten voor tijd schoot Geert bij de tweede paal een voorzet van Michiel binnen en was de zege een feit.

Stand: 1. Nieuw Borgvliet 18 47; 2. Sluis 18 45.

Zondag wederom thuis tegen poortensluiter FC Moerstraten maar in Moerstraten kwam de overwinning ook pas in de laatste 20 minuten tot stand dus onderschatting is ongepast.