Dorpswandeling met gids in Halsteren

HALSTEREN - Zaterdag 6 april kan er weer gewandeld worden in Halsteren onder leiding van gidsen. Deze keer gaat de wandeling over een gedeelte van het dorp waar veel over te vertellen valt.over de geschiedenis.

Start op het plein te voor de St.Quirinuskerk om 14.00 uur, deze kerk is open tot 16.00 uur. Gidsen zijn aanwezig. Daarna door de Dorpsstraat naar het Mastboomplein. Door twee straten die vernoemd zijn naar 2 , tijdens de watersnoodramp van 1953, omgekomen brandweerlieden. Via het St.Maartenplein, Vijverstraat en Julianstraat door een stukje Schoolstraat. Nog een blik op het verzorgingshuis St.Elizabeth, dat plaats gaat maken voor nieuwbouw.

Door het Lindenlaantje terug naar de Dorpsstraat. In het oude raadhuis, nu restaurant 1633, is er gelegenheid om op eigen kosten iets te drinken. In het restaurant is een gids van de Heemkundekring aanwezig voor eventuele uitleg.

Ook de St.Martinuskerk is open. Deze is al om 11.00 uur open tot 16.00 uur.Ook hier zijn gidsen aanwezig. In de kerk is een kleine expositie over de geschiedenis van de kerk ingericht. Op verzoek kan er ook nog met een gids een stukje rondom de kerk en het oude Raadhuis gelopen worden met een gids.

De wandeling is gratis, maar een eventuele gift is welkom. [l]