Prikbord

Vastenmaaltijd: Iedere woensdag in de Veertigdagentijd een vastenmaaltijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Welkom om 17.45 uur. Voor 25 personen wordt de tafel gedekt. Opgeven bij het Parochiecentrum tel 233574 en per mail: corriehamers@home.nl.
Woensdag activiteiten in de Veertigdagentijd: Iedere woensdag is er een activiteit in de middag of in de avond. Meer info vindt u op een folder, die ligt in de kerken en in het Parochiecentrum.
Hongerdoek 'Levend water': In de Veertigdagentijd hangt het Hongerdoek 'Levend water' in beide kerken. Gemaakt door de Indiase kunstenaar Jyoti Sahi in 1984. Het sluit perfect aan bij het thema van de Vastenactie: 'Schoon water verandert alles'. In de weekendvieringen zal er telkens bij worden stilgestaan.
Wandeling Fort Roovere: Woensdag 3 april wandeling in Fort Roovere olv pastoor Paul Verbeek. Vertrek 14.00 uur vanuit het Parochiecentrum. U kunt ook rechtstreeks naar Fort Roovere gaan. Aanvang wandeling 14.15 uur. Opgeven bij het Parochiecentrum tel 233574 of per mail: corriehamers@home.nl.
Gebedsviering HHart: Woensdag 3 april 19.00 uur gebedsviering in de Mariakapel HHartkerk.
Egidiusgebed: Woensdag 3 april Egidiusgebed om 19.30 uur in de St.Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat).On the MoveVrijdag 5 april komen de tieners van On the Move om 19.15 uur bij elkaar in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.
Zin op Zaterdag: Zaterdag 6 april Zin op Zaterdag 19.00 uur Sint Gertrudiskerk ingang Kerkstraat. Met als thema: Loslaten-Verbinden. We kijken naar een uitzending van de Verwondering met Neske Beks. Het leven is niet maakbaar, maar komt tot stand door het loslaten van zekerheden en het aangaan van verbondenheid met anderen en zichzelf. Toegang gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.
Oecumenische Passie-Cantatedienst: Zondagmiddag 7 april 16.00 uur jaarlijkse oecumenische Passie-Cantatedienst in de St.Gertrudiskerk, verzorgd door HMR. De Markus-Passion met koor, solisten en instrumentalisten worden gezongen en gespeeld. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en ds. Willem Vermeulen.
Seniorenmiddag: Dinsdag 9 april Eucharistieviering 14.30 uur in de Ontmoetingskerk en woensdag 10 april 14.00 uur in ouderensteunpunt aan het Zonneplein. Het thema is 'Hij is niet hier, Hij is verrezen'. Opgeven Parochiecentum vóór 5 april op werkdagen tussen 9-12 uur en 13.30-15.30 uur tel. 233574.
Lofprijsavond: Woensdag 10 april 19.30 uur in de grot van de Lourdeskerk.
Boeteviering: Dinsdag 9 april Boeteviering om 19.00 uur in de St.Gertrudiskerk. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen.
Bijbel en water: Woensdag 10 april 19.30 uur in het Parochiecentrum is 'Bijbel en water' de invulling van de maandelijkse bijeenkomst van Bijbels Leerhuis. Dit keer is de leiding in handen van diaken Anton Janssen en em.pastor Rud Smit. Het sluit aan bij de Vastenactie 'Schoon water verandert alles'. Voorafgaande aan deze avond kunt u deelnemen aan de vastenmaaltijd om 18.00 uur.
Folders activiteiten Goede Week en Pasen: In de kerken en op de website vindt u de folder met activiteiten en vieringen voor de Goede Week en Pasen. Er is een folder voor kinderen over de workshop palmpaasstok maken en de Paasactiviteit. En een folder van de Paasdriedaagse voor vormelingen, tieners en jongeren.
Vacature: Gevraagd wordt een vrijwillige tuinman voor enkele dagdelen per week voor de pastorietuin, Stulemeijerlaan 8. Contact kan opgenomen worden met dhr. Gerard Akkermans, coördinator parochiebureau, tel: 06 3053 4643, e-mail: g.j.akkermans@kpnmail.nl. [l]