Schoonheidsspecialiste Anja de Korte in haar salon aan de Boulevard 41 in Bergen op Zoom.  FOTO: JAN DIRK HUIJSER
Schoonheidsspecialiste Anja de Korte in haar salon aan de Boulevard 41 in Bergen op Zoom. FOTO: JAN DIRK HUIJSER Foto Jan Dirk Huijser

La Beauté Pure biedt een natuurlijk alternatief voor een facelift

BERGEN OP ZOOM - Anja de Korte is sedert 2006 werkzaam als schoonheidsspecialiste en heeft na wat omzwervingen haar salon in mei 2018 definitief gevestigd aan de Boulevard 41 te Bergen op Zoom. "Op zoektocht naar een andere woning bezochten we het pand aan de Boulevard en we twijfelden geen moment", vertelt Anja, " hier kon ik in een leuke omgeving mijn eigen praktijk beginnen". La Beauté Pure is ontleend aan het Frans en betekend, letterlijk vertaald, 'reine schoonheid'.

Door Jan Dirk Huijser

Anja geeft aan, "Vanaf het 25ste levensjaar begint de huid de eerste kenmerken van huidverandering te vertonen. De huid wordt dunner en de doorbloeding verslechtert, waardoor de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Dit is een natuurlijk proces waarbij opgemerkt dat externe factoren zoals overmatig zonlicht, nicotine, alcoholgebruik, stress en luchtvervuiling de symptomen van huidveroudering aanzienlijk kunnen versnellen en daarmee eerder aan de (huid)oppervlakte komen". La Beauté Pure werkt met de 'Dermatude Meta Therapy' aan een veilige, 100% natuurlijke schoonheidsbehandeling voor huidverjonging en huidverbetering van binnenuit.

Diensten en producten
"Natuurlijk levert La Beauté Pure alle gebruikelijke diensten en producten", aldus Anja, "zoals harsen, epileren en wat dies meer zij, maar ik streef naar een goede relatie met cliënten en vooral naar een doeltreffend advies". Anja doelt hiermee op behandelingen van 4 tot 8 sessies, specifiek gericht op gezichts- dan wel huidproblemen, zoals acné littekens, extreem diepe rimpels of zware wallen onder de ogen, maar zeker ook een 'rokershuid'. Samen met de cliënt wordt gekeken naar het type huid, met welke behandeling het beste resultaat bereikt kan worden en met welke producten. Maar ook in preventieve zin wordt een programma aangeboden. Zo is er een jeugdbehandeling die onder meer voorziet in het periodiek reinigen van de huid en het wegnemen van onzuiverheden, een speciale 'heren behandeling' en daarnaast geeft Anja adviezen omtrent het gebruik van make-up. Dit alles om het huidverouderingsproces te vertragen en tekenen van veroudering zichtbaar te verminderen. Anja geeft aan dat toonaangevende dermatologen de door haar gebruikte 'Dermatude Meta Therapy als effectief en veilig beschouwen. "Ik ben tegen fillers en botox", verklaart zij, "er zijn genoeg voorbeelden die laten zien hoe het niet moet".
La Beauté Pure biedt een ruim pakket behandelingen aan die alle tot doel hebben de balans in de huid te behouden of terug te brengen. "Ik hoop hiermee een brede doelgroep te bereiken", zegt Anja, "een doelgroep die wil werken aan het op een natuurlijke manier uitstellen dan wel vertragen van het proces van huidveroudering". In het streven naar een breed kader zijn er contacten met een pedicure. Dinsdag 9 april is een gezamenlijke dag gepland om mensen kennis te laten maken met beide praktijken, en de mogelijkheden ervan. Wat kan een mens nog meer wensen, verzorging van boven tot onder. [l]