Jonge muzikanten laten van zich horen

BERGEN OP ZOOM - Samen muziek maken is het leukste wat er is! Vraag het maar aan de jonge muzikanten van Harmonie Kolping’s Zonen. Daarom hebben zij voor hun concert ook het jeugdorkest BravO van Harmonie Oranje uit Wouw uitgenodigd.

De jeugd van deze twee orkesten laat van zich horen, reken maar. En wel op zondagmiddag 14 april vanaf 14.30 uur in de Blokstallen te Bergen op Zoom.

Drie jeugdorkesten
Het OpstapOrkest van Harmonie Kolping’s Zonen, alias de Sjefkes opent het concert. Daarna zijn de muzikanten van BravO aan de beurt. Het KleinOrkest van de Bergse harmonie zorgt voor een spetterend einde met een heel nieuw repertoire. De dirigentes Ankie Loos van Kolping’s Zonen en Leandra Minheere-Goossens hebben muziek gekozen die aansluit bij de tieners, maar ook voor de ouderen herkenbaaar zal zijn. Kortom, een heerlijk programma met enthousiaste kinderen, die u een gezellige en muzikale zondagmiddag bezorgen. Entree is gratis. Welkom!

Jeugdorkesten
De jeugdorkesten van de harmonie uit Bergen op Zoom en uit Wouw zijn wat we noemen ‘opleidingsorkesten’, bedoeld om de jonge muzikanten te leren samen spelen. Met het OpstapOrkest van harmonie Kolping’s Zonen kunnen kinderen zelfs al meespelen als ze een jaartje les hebben gehad. Daar is veel aandacht voor het leren lezen van muziek. Meespelen met BravO van Harmonie Oranje en het KleinOrkest van de Sjefkes vraagt wat meer ervaring, niveau van examen-A is dan gewenst.

Sjef Muziek
Kennis maken met een orkest met Sjef Muziek.
Al eens gehoord van het project Sjef Muziekvan Harmonie Kolping’s Zonen? Het is een mee-speel project voor kinderen die voor een instrument gekozen hebben. Een kans voor blazers en slagwerkers, om eens kennis te maken met het spelen bij een orkest. De kinderen sluiten vanaf 3 juni vier weken aan bij de repetitie van het OpstapOrkest of het Jeugdorkest op maandagavond in de Blokstallen. Repeteren is leuk, maar een concert geven dat is het echte werk. En daar kunnen de kinderen ook aan proeven. Op maandag 1 juli mogen ze mee spelen bij het zogenaamde Klapstoelenconcert op het Beursplein in Bergen op Zoom. Opgeven voor Sjef Muziek kan via jeugdkolpingszonen@outlook.com. [l]