We zijn op zoek naar vrijwilligers die de kinderen en hun ouders willen helpen met de taalontwikkeling.
We zijn op zoek naar vrijwilligers die de kinderen en hun ouders willen helpen met de taalontwikkeling.

Een voorleesvrijwilliger zorgt voor leesplezier

BERGEN OP ZOOM - De VoorleesExpress is een landelijk programma, dat al ruimschoots zijn effect bewezen heeft. We richten ons op kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand. Het doel is om de kinderen een zetje in de goede richting te geven én de ouders te laten ervaren wat ze zelf kunnen doen om hun kind te helpen. Door de kinderen al op jonge leeftijd in samenwerking met de ouders te helpen, worden de kansen van het kind in het onderwijs verbeterd. Daarmee kan laaggeletterdheid worden voorkomen.

Een gezin dat meedoet aan de VoorleesExpress krijgt een half jaar (20 weken) een uurtje per week een vrijwilliger op bezoek. De ouders zoeken samen met de vrijwilliger naar de interesses van het kind en de manier waarop boeken en verhalen een rol kunnen spelen in het gezin. Ook andere manieren om de taalontwikkeling te stimuleren komen aan bod. Door de persoonlijke benadering wordt er maatwerk geleverd. Er ontstaat een rijkere taalomgeving thuis, waardoor de kinderen zich beter kunnen ontwikkelen. Gezinnen worden aangemeld door de school, het consultatiebureau, logopedisten en andere professionals.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de kinderen en hun ouders willen helpen met de taalontwikkeling. Wie heeft er zin en tijd om wekelijks bij een gezin op bezoek te gaan en daar het plezier in boeken en taal over te brengen? Wij zorgen dat je daarbij ondersteund wordt. Het levert je in ieder geval leuke contacten en interessante ervaringen op. Ook als je pas na de zomervakantie beschikbaar bent, is het goed om je nu al aan te melden.

Informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl. Hier kunnen ook gezinnen en vrijwilligers aangemeld worden. Voor vragen kan je terecht bij Rianne Folkertsma, tel. 06-58835895 of voorleesexpress@wijzijntraversegroep.nl. [l]