Prikbord

Palmpasen voor de kinderen: Woensdag 10 april 14.00-15.30 uur Palmpasenstokken maken voor de kinderen van de basisschool-leeftijd in het Praathuis van de OLV Lourdeskerk. Er wordt gezorgd voor alle benodigdheden. Opgeven via het Parochiecentrum tel. 233574 of info@lievevrouweparochie.nl. Neem je palmpasenstok mee naar de viering op zaterdag 13 april, 17.00 uur, OLV van Lourdeskerk of zondag 14 april, 9.30 uur, St.-Gertrudiskerk (verzamelen om 9.15 u bij de kiosk op het plein).
Hongerdoek 'Levend water': In de Veertigdagentijd hangt het Hongerdoek 'Levend water' in beide kerken. Gemaakt door de Indiase kunstenaar Jyoti Sahi in 1984. Het sluit aan bij het thema van de Vastenactie: 'Schoon water verandert alles'. In de weekendvieringen zal er bij worden stilgestaan.
Vastenmaaltijd: Woensdag 10 april de laatste vastenmaaltijd in deze Veertigdagentijd om 18.00 uur in het Parochiecentrum. Welkom om 17.45 uur. Voor 25 personen wordt de tafel gedekt. Opgeven bij het Parochiecentrum tel 233574 en per mail: corriehamers@home.nl.
Bijbel en water: Woensdag 10 april 19.30 uur in het Parochiecentrum is 'Bijbel en water' de invulling van de maandelijkse bijeenkomst van Bijbels Leerhuis. Dit keer onder leiding van diaken Anton Janssen en em. pastor Rud Smit. Het sluit aan bij de Vastenactie 'Schoon water verandert alles'. Voorafgaande aan deze avond kunt u deelnemen aan de vastenmaaltijd om 18.00 uur.
Lofprijsavond: Woensdag 10 april 19.30 uur in de grot van de Lourdeskerk.
Relivisie: Vrijdag 12 april op ZuidWestTV uitzending van Relivisie, dit keer opgenomen in de St. Catharinakapel bij de kruisweg, de lijdensweg van Jezus op weg naar zijn Pasen.
Vesper: Vrijdag 12 april 19.00 uur in de grot van de Lourdeskerk.
The Next Step: Vrijdag 12 april komen de jongeren van The Next Step bijeen na de vesper. Zij kijken in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk naar de film Romero, over de heilige Oscar Romero.
Vieringen Goede Week en Pasen: Witte Donderdag 18 april 19.00 uur OLV van Lourdeskerk; Goede Vrijdag 19 april kruisweg in beide kerken om 15.00 uur; Goede Vrijdag 19.00 uur OLV van Lourdeskerk, Paaswake zaterdag 20 april 21.00 uur OLV van Lourdeskerk. Eerste Paasdag zondag 21 april 9.30 uur St.-Gertrudiskerk en 11.00 uur OLV van Lourdeskerk; Tweede Paasdag 22 april 11.00 uur St.-Gertrudiskerk. Voor meer informatie zie folder in de kerken of www.lievevrouweparochie.nl
Folders activiteiten Goede Week en Pasen: In de kerken en op de website vindt u ook een folder voor de kinderen over de workshop palmpaasstok maken en de Paasactiviteit. En een folder van de Paasdriedaagse voor vormelingen, tieners en jongeren.
Bloemen Kruisweg: Op Goede Vrijdag 19 april kruisweg om 15.00 uur in zowel de Gertrudiskerk als de OLV van Lourdeskerk. Voor de kruisverering mag u bloemen meebrengen, bij voorkeur wit en geel.
Priesterjubileum pastoor Paul Verbeek: Dinsdag 23 april viert pastoor Paul Verbeek zijn 25-jarig priesterjubileum. Deze dag zal er een viering van Woord en Gebed met Uitstelling van het H. Sacrament zijn om 9.00 uur in de parochiekerk OLV van Lourdes met medewerking van het kerkkoor OLV van Lourdes. Aansluitend vindt een onthulling plaats van een kunstwerk en een informeel samenzijn met koffie of thee en een traktatie. Er is dan gelegenheid om de jubilaris te feliciteren. In de St.-Gertrudiskerk zal er om 19.00 uur een feestelijke Eucharistieviering zijn. Daarna is er een gezellig samenzijn in de aula van het Mollerlyceum. [l]