Bezinning bij het Rozenkruis.
Bezinning bij het Rozenkruis. Foto:

AGENDA

Zaterdag 13 april

Veteranen Ontmoetingscentrum

14:00 | Het Zwijnshoofd

Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum heeft zaterdag 13 april weer een bijeenkomst in het ontmoetingscentrum Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Vanaf 14.00 uur staan de deuren weer open voor alle veteranen die in het bezit zijn van een veteranenpas om samen met jonge en oudere veteranen een fijne middag te hebben, ook alle familieleden vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Voor meer info Paul Kelling 0610279357 of Hans van Leest 0641914892. Bekijk ook eens onze website www.veteranenbergenopzoom.nl

Paasbingo

19:00 | Wijkcentrum de Moerkens

Zaterdag 13 april gaan vanaf 19.00 uur is er een paasbingo in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21. Het centrum is geopend vanaf 18.30 uur. De Activiteiten Commissie Meilust heeft weer haar best gedaan om een mooi prijzenpakket voor deze paasbingo samen te stellen. Er worden 4x3 ronden gespeeld. Tussen de ronden door biedt de Activiteiten Commissie Meilust u hapjes aan. We gaan er weer met z'n allen een gezellige bingo avond van maken! Heeft u toch nog vragen hierover dan kunt u bellen met Els van Gastel, tel. 0164-240577.

Zondag 14 april

Meezingmiddag Lappe en Gare

16:00 | Café Oosterwaal

Komt u ook meezingen met meezingkoor Lappe en Gare op zondag 14 april in ons huiscafé Anja's, Oosterwaal, Potterstraat 31 te Bergen op Zoom. Met de medewerking van popkoor Rise and Shine gaan we er vanaf 16.00 uur een gezellige middag van maken. We zijn nog steeds op zoek naar een tweede accordeonist ter versterking van de begeleiding: meezingkoor@lappe-gare.nl; Guus Schrauwen: tel. 0628583941.

Passievesper

16:30 | Ontmoetingskerk

Met als thema "Op de drempel van de Stille Week" wordt er in de week voor Pasen een passievesper uitgevoerd in de Ontmoetingskerk. Tijdens deze vesper zal het projectkoor "Rond de Brabantse Wal" composities van o.a. de Engelse componisten Maurice Greene en Philip le Bas zingen. Daarnaast staan er ook werken van Vulpius, Schütz, Mendelssohn en Praetorius op het programma. Medewerking wordt verleend door het strijkersensemble Vivace o.l.v. Hilde Imandt. Organist is Kees Bakker. De muzikale leiding is in handen van Annemiek Vogels. Voorganger is ds. Willem Vermeulen. De uitvoering is op Palmzondag 14 april om 16.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk Zuid 134, Bergen op Zoom. Toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Dinsdag 16 april

Bezinningbijeenkomst

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op dinsdag 16 april wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel “Het hemelschip vaart uit”. Onze levensverhalen lijken op elkaar als we ze beschouwen in het perspectief van het Licht. We voegen allemaal een hoofdstuk toe aan een levensverhaal dat in vele incarnaties tot ontwikkeling is gekomen. Deze samenkomst in de tempel bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Voor diegenen die dat wensen is er aansluitend nog tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij. De bezinningsbijeenkomst is op dinsdag 16 april en begint om 20.00 uur, Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611RK Bergen op Zoom; http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom