T.V. Smash selectie.
T.V. Smash selectie. Jeroen van Doremalen

TV Smash start voorjaarscompetitie goed

BERGEN OP ZOOM - Onder zonnige omstandigheden zijn afgelopen weekend de meeste van de ca. 80 teams weer begonnen aan de tennis voorjaarscompetitie. De komende 2 maanden zullen alle teams strijden voor goede resultaten maar is het zeker ook weer genieten om in teamverband bezig te zijn. Zeker ook voor de 8 selectieteams, die dit jaar in geheel nieuw tenue gestoken zijn, geldt dat ze willen presteren. De 2 hoogste teams binnen Smash hebben afgelopen zondag mooie resultaten laten zien.

Het hoofdklasse heren team met non-playing captain Menno Kole behaalde een fraaie 4-2 overwinning in en op Oegstgeest. Rene Lindenbergh won knap zijn enkel in de 3e set met 7-5, Wouter Adriaansen verloor nipt zijn enkel in de 3e set. Boris Oomes won solide het 2e punt, waarna Daan Maasdam zijn meerdere moet erkennen. Beide dubbels werden door Boris/Wouter en Tom van Ooij/Rene gewonnen, waarbij de 1e dubbel zeer spannend was en per werd beslecht bij 14-12 in de super tiebreak.

Het 1e mixteam mocht aantreden in Gouda tegen TIOD Gouda. Captain Bernice van de Velde bezorgde Smash al snel het eerste punt, waarna zus Frederique het 2e punt moest afstaan. Martijn Janssens en Dylan de Ruiter zorgen voor het 2e en 3e punt. Bernice en Loes Siderius en Dylan met Daan Hendriks verloren de beide dubbels. Nadat ook de 1e mix in de super tiebreak werd verloren, leek een verlies aanstaande. Maar door een knappe mix van Daanen Frederique werd het toch nog een 4-4- gelijkspel.

De overige teams haalden wisselende resultaten, de heren team deden het goed in een hogere (3e) klasse. Het team van Jesse, Jelle, Max, Koen en Jorg speelde 3-3 gelijk uit tegen Naaldwijk. Het 3e herenteam met Steven, Antoni, Tristan, Ruben en Rik won knap met 5-1 van Cash uit Rijen. De mixteam hadden het veel zwaarder, het team met Toby, Brian, Luc, Suzanne en Maru verloor thuis met 0-8 van het sterke Dash’35. Ook het 3e en 4e mixteam verloren met 2-6 en 1-7. Het damesteam moest uit naar Roermond en verloor 2-4.[l]