Alzheimer café Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Alzheimercafé Bergen op Zoom op 29 april, onderwerp Gedragsveranderingen onder invloed van dementie. Adres Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13, met voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.

Gastsprekers zijn Emily van Zitteren, psycholoog en Jantine Adriaansen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundige, beide werkzaam bij de stichting tanteLouise. Onder invloed van dementie kan het gedrag van de mens met dementie soms zodanig veranderen dat het wel een ander persoon lijkt geworden.

Emily en Jantine gaan vanavond in op de gedragsveranderingen bij de verschillende vormen van dementie. De diverse oorzaken die hierin meespelen worden belicht en tevens wordt stilgestaan bij de invloed die dit kan hebben op u en uw omgeving. Tevens willen we uitdrukkelijk stilstaan bij en met de bezoekers bespreken op welke manier we eventueel om kunnen gaan met deze karakter- en gedragsveranderingen, hierdoor krijgen de bezoekers handvatten mee naar hun thuissituatie.

De deur staat open voor de mensen met dementie, maar vooral ook hun naasten, hun mantelzorgers en vrienden en andere belangstellenden.

Vanaf 19.00 uur staat de deur openen zijn bezoekers welkom, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.[l]