Medewerkers reikten de cheque uit. FOTO JOS VAN VUGT
Medewerkers reikten de cheque uit. FOTO JOS VAN VUGT Jos van Vugt

't Druppeltje geeft 35.000 euro aan WATCH Nederland

BERGEN OP ZOOM - Medewerkers van ’t Druppeltje reikten maandag een cheque ter waarde van €35.000 uit aan WATCH Nederland. Namens Terre des Hommes nam Albert Jaap van Santbrinkde cheque in ontvangst.

‘t Druppeltje is de winkel van Terre des Hommes in gebruikt kinderspeelgoed, baby- en peuterartikelen en kinderkleding. De winkel is al jaren gevestigd in de Lieve Vrouwestraat 3 in Bergen op Zoom en wordt gerund door vrijwilligers. De inkomsten van ’t Druppeltje komen ten goede aan projecten van Terre des Hommes. Begin 2018 werd door het winkelteam besloten om het project WATCH Nederland te ondersteunen.

WATCH Nederland stopt seksuitbuiting van minderjarigen door de markt van mensenhandelaren, zoals loverboys en jongensprostitutiepooiers, kapot te maken. Slachtoffers, hun familie of getuigen kunnen loverboypraktijken en jongensprostitutie veilig melden bij WATCH Nederland, dat meteen serieus werk maakt van het in kaart brengen van de dader(s) en het bevrijden van de jongeren, die seksueel worden uitgebuit. Er worden privédetectives ingezet en online spoort WATCH Nederland loverboys en hun klanten op met webcrawlers, nepadvertenties en lokprofielen. Met behulp van artificial intelligence vinden ook online interventies plaats. Klanten krijgen zulke indringende waarschuwingen, dat zij niet meer op het online aanbod van loverboys en jongensprostitutiepooiers zullen durven ingaan. Het doel is commerciële, seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland snel te verminderen en uiteindelijk te stoppen.

Project
Vanwege het belang en succes van WATCH Nederland zal ’t Druppeltje voorlopig dit project blijven ondersteunen. Daarnaast zullen de inkomsten van de winkel ten goede komen aan het project “en route naar een veilige toekomst” in Oeganda. Dit project focust zich met een integrale aanpak op het bestrijden van kinderhandel en onveilige migratie van het oorsprong-district Napak naar de eindbestemming Kampala. Kinderen worden geholpen met hun terugkeer naar huis waar ze met steun (weer) naar school kunnen en zodoende betere vooruitzichten voor hun toekomst krijgen. Hun ouders werken ondertussen aan een betere levensstandaard voor het gezin.

‘t Druppeltje is open op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. En op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Kom gerust langs om bruikbare spullen te brengen en om voor een billijke prijs kwalitatief goed kinderspeelgoed, baby- en peuterartikelen en kinderkleding te kopen. Voor meer informatie zie: www.terredeshommes.nl, facebook: Het Druppeltje en www.hetdruppeltje.nl [l]