Jelle van Roosendaal (r) met zijn leraar Peter Goossens.
Jelle van Roosendaal (r) met zijn leraar Peter Goossens. Sportschool Shintai

Shintai judoka Jelle van Roosendaal behaalt 3e Dan judo

HALSTEREN - Zaterdag 13 april organiseerde judo bond Nederland district Zuid Holland de zwarte band examens judo. Judoka’s konden hier examen afleggen voor 1e t/m 3e Dan Judo. Shintai judoka en docent Jelle van Roosendaal was met zijn examen maatjes Peter Goossens en Simon van den Doel naar Oud Beijerland afgereisd om hier examen te doen voor 3e Dan judo.

Examen doen voor de zwarte band (1e Dan) is al bijzonder. Voor 3e dan examen doen is al helemaal bijzonder. Zeker gezien de jonge leeftijd van Jelle. Voor 3e Dan moest Jelle een heel programma afwerken. Zo stonden er 3 complete kata’s op het programma, het Katame-no-Kata, het Nage-no-kata en het Go-no-Sen no kata. Daarnaast ook nog een volledig staand Tachi-waza en grond Ne-waza programma.

Jelle begon samen met Peter met het Katame-no-Kata en het Go-no-Sen. Deze onderdelen werden vakkundig door Jelle gedemonstreerd. Daarna stapte Simon in om het Nage-no-Kata te demonstreren. Ook dit onderdeel straalde grote klasse uit. Shintai is gespecialiseerd in de judokata en dit straalde Jelle, die in twee van de drie kata Nederlands kampioen is dan ook uit.

Na de 3 verplichte katas begon Jelle met Peter aan het staande werk. Met souplesse en explosiviteit werd een mooi arsenaal aan worpen gedemonstreerd. Ook daarna wist Jelle met zijn grondwerk de jury te imponeren.

Het oordeel van de jury was dan ook unaniem geslaagd voor 3e dan judo.

In 2007 geslaagd voor witte band en nu 11,5 jaar later met mooie cijfers geslaagd voor 3e dan judo. Met deze prestatie is Jelle met zijn 18 jaar de jongste 3e Dan Judo houder van Nederland. Iets waar wij bij Sportschool Shintai erg trots op zijn.

Jelle geniet van deze mooie en welverdiende prestatie. Shintai verzorgt op donderdag avond lessen in Lepelstraat en op vrijdag avond in halsteren.

Voor meer informatie over judo bij shintai kijkt u op www.sportschoolshintai.nl of Facebook en instagram sportschool shintai.[l]