StadKoning en Stadsprins 2018. FOTO RIEN DE KROM
StadKoning en Stadsprins 2018. FOTO RIEN DE KROM Rien de Krom

Weer stadkoningschieten bij het gilde op Koningsdag

BERGEN OP ZOOM - Op Koningsdag, zaterdag 27 april, organiseert het Gilde Sint Sebastiaan weer de al bijna traditionele handboogverschieting om de titel StadKoning van Bergen op Zoom.

De verschieting vindt plaats in de Gertrudistuin, ingang Kerkstraat. Aanvang 13.15 uur en afsluiting om 16.00 uur. De verschieting wordt geopend met het eerste schot door Burgemeester Petter, Gildeheer Verbeek en de StadKoning 2018, de Bruyn.

Donatie
De schietgelden, 1 euro per pijl, met een maximum van 3 pijlen per schietbeurt, worden dit jaar gedoneerd aan wooninititaief WIBOZ. die zich inzet voor de realisatie van een wooncomplex voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. In die finaleronde nemen de beste schutters het tegen elkaar op en wordt beslist wie door de Hoofdman van het Gilde de prachtige Koningssjerp omgehangen krijgt. De beste jeugdschutter krijgt een bijzondere penning. In de stands bij het schietterrein is volop informatie te krijgen over WIBOZ en het Schuttersgilde. Grijp deze unieke kans om het Goede Doel te steunen, meer te weten te komen over het Gilde, en van de Koningsdag uw StadKoningsdag te maken. En kijk vooral ook op onze website: www.stsebastiaanboz.nl [l]