Vacatures vrijwilligerswerk bergen op zoom

BERGEN OP ZOOM - Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Want of je nu jong of oud bent, werkzoekend of al met pensioen er is altijd wel vrijwilligerswerk dat bij je past. Het is vaak perfect te combineren met een (parttime) baan.

Ook mensen die momenteel moeilijk aan een baan komen of die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt raden wij aan om zich te verdiepen in de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Naast het feit dat je je tijd nuttig besteedt, doe je vaak ook relevante werkervaring op en kan het je weg vergemakkelijken naar een betaalde baan.

Heb je belangstelling kom dan eens langs bij het Vrijwilligers Informatie Punt, Jacob Obrechtlaan 5 te Bergen op Zoom tijdens onze spreekuren op dinsdag of donderdag van 13.30-16.00 uur. Of bezoek onze website www.vrijwilligersinformatiepunt.nl en schrijf je in.

Parcourshulpen

Stichting Concours Hippique Bergen op Zoom zoekt parcourshulpen voor het concours wat in het pinksterweekend gehouden wordt op stadspark Kijk in de Pot.
Tijdens de springrubrieken help je de balken die eraf gesprongen worden terug te leggen en hindernissen terug op te bouwen. Tussen de rubrieken door help je met het aanpassen en verplaatsen van de hindernissen volgens de aanwijzingen van de parcoursbouwer. Wil je reageren op deze vacature en ben je nog niet ingeschreven bij het Vrijwilligers Informatie Punt, registreer je dan als vrijwilliger via www.vrijwilligersinformatiepunt.nl.

Taalnetwerk Bergen op Zoom

Laaggeletterdheid is in Nederland een groot probleem. Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen en schrijven. In West-Brabant zet het Taalnetwerk Bergen op Zoom zich in voor de bestrijding van laaggeletterdheid en het begeleiden van anderstaligen. Het Taalnetwerk van de gemeente Bergen op Zoom bestaat uit de bibliotheek het Markiezaat, Vluchtelingenwerk Nederland, Humanitas, WijZijn Traverse Groep, Bij Boshardt, EBC en het V.I.V. (Vrouwen Integratie Vandaag). Deze organisaties hebben diverse vrijwilligersvacatures en zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers die een paar uur per week tijd hebben. Zo kun je aan de slag met een groepje taalcursisten, individueel, als voorlezer, taalmaatje etc. Wil je reageren op deze vacature en ben je nog niet ingeschreven bij het Vrijwilligers Informatie Punt, registreer je dan als vrijwilliger via www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. [l]