Bravis Ziekenhuis verdwijnt uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De nieuwe hoofdlocatie van het Bravis Ziekenhuis komt in Roosendaal te staan. Dat heeft het bestuur van het ziekenhuis afgelopen week bekend gemaakt. Dat betekent dat het ziekenhuis uit Bergen op Zoom verdwijnt.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Al maanden hield de keuze van het Bravis ziekenhuis de gemoederen flink bezig. Er werden vanuit de betrokken gemeentes verschillende mogelijke locaties aangedragen, waarvan er uiteindelijk in de laatste fase van de beslissing twee overbleven: Zoomland in Bergen op Zoom en Bulkenaar in Roosendaal. En die laatste kwam als 'winnaar' uit de bus. Dit tot grote teleurstelling van veel Bergenaren, inwoners van Reimerswaal Woensdrecht en Tholen. Een petitie voor het behoud van het ziekenhuis in Bergen op Zoom werd binnen enkele dagen al ruim 2500 ondertekend. Ook wethouder Patrick van der Velden stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "We zijn ervan overtuigd dat we met Zoomland een goed bod hebben gedaan. We vinden het dan ook jammer dat er niet voor Zoomland is gekozen."

Polikliniek

Het ziekenhuis in Bergen op Zoom sluit in 2025. Dan opent de nieuwe hoofdlocatie bij Bulkenaar in Roosendaal haar deuren. In Bergen op Zoom moet tegen die tijd een nieuwe polikliniek zijn gerealiseerd. Als het aan Bravis ligt, komt die te staan op de plek van de Fabiolaflat.

Lees meer over het Bravis op pagina 3.[l]