Koningsdag in en rond de Hof van Ram

HALSTEREN - Zaterdag 27 april zal er in het Heemhuis in Halsteren ook Koningsdag gevierd worden. Om 10.00 uur beginnen de activiteiten die tot 17.00 uur duren.

Binnen en buiten zullen een aantal activiteiten plaats vinden die te maken hebben met het Boerenleven, Het leven op het land.

Buiten kan men genieten van een aantal activiteiten die naar het boerenleven van vroeger terug gaan. Demonstratie's van oude landbouwmachines, maar ook ambachten zoals o.a. manden vlechten. Imkers van de Brabantse Wal laten zien hoe het bijenvolkje leeft en werkt.In de heemtuin ziet men hoe de tuinen vroeger ingericht werden met een waterpomp en een vijver.

Er komt een koets naar het heemhuis, waarin men een rondje door het bos kan maken.

Binnen is er een expositie ingericht met kleinere landbouwwerktuigen. Het heemhuis is te bezichtigen, gidsen geven uitleg. In een aantal vitrinekasten zijn nog meer onderdelen te zien van het dagelijks leven in vroeger tijden. Denk hierbij aan kantklossen archiefstukken rondom het onderwijs van toen en aardewerk. Tevens is er een kleine verzameling oud speelgoed .Spinsters laten zien hoe men wol verft en spint, het proces van schaap tot wol.In de zaal zijn foto's over het landleven van vroeger te zien. De dialect groep presenteert zich met oude spreuken en teksten in het Alters en Stroats dialect.

Tussen 14.00 en 16.00 uur treden de Beekzangers op.

Rond 15.00 uur presenteert een plaatselijke bakker zijn Heerlijk Halsters Honingkoekje.De koffie/thee enlimonade met een oranjeversnapering staat de hele dag klaar , voor de gebruikelijke prijs.De archeologen laten zien hoe zij restaureren en kantklossen kan men ook bewonderen.

Toegang gratis.

De tentoonstelling binnen is ook nog geopend op zondag 28 april van 13.00 tot 16.00 uur; woensdag 1 mei van 13.00 tot 16.00 uur; zaterdag 4 mei van 10.00 tot 16.00 uur; zondag 5 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Loop gerust binnen. [l]