Bergse dansers vertegenwoordigen Boogie Down op NK Streetdance

BERGEN OP ZOOM - Vorig weekend heeft dansschool Boogie Down, gevestigd aan de Auvergnestraat, met haar dansers deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap in Druten. Bergen op Zoom is nu maar liefst vijf Nederlands kampioenen rijker!

Coaches Ivana en Michiel hebben samen met de Boogie supporters en dansers het weekend doorgebracht bij Active Playworld te Druten. Hier kwamen dansers uit heel Nederland samen om te strijden voor de podiumplekken. En deze ranking wordt super goed beloond: de dansers verdienen hiermee een plek op het Europees Kampioenschap of zelfs het Wereldkampioenschap Hip Hop.

De solisten, duo’s en teams van de Bergse dansschool hebben alles op alles gezet om de top te bereiken. Zo’n kampioenschap is altijd lang en vermoeiend, maar zeker de moeite waard. Zeker als je na afloop allemaal blije koppies ziet stralen op het podium tijdens de prijsuitreiking.

Met vijf eerste plekken, acht tweede én drie derde plekken hebben de dansers met opgeheven de wedstrijd verlaten. Komende tijd stomen de coaches hen klaar voor het Europees Kampioenschap op 10, 11 en 12 mei in Veldhoven. [l]