Vrouwenkoor Mea Dulcea met dirigent Ted van der Heijdt. FOTO JAAP VAN DAM
Vrouwenkoor Mea Dulcea met dirigent Ted van der Heijdt. FOTO JAAP VAN DAM Jaap van Dam

Mea Dulcea zingt bij Open Joodse Huizen

BERGEN OP ZOOM - Vrouwenkoor Mea Dulcea is te beluisteren tijdens ‘Open Joodse Huizen-Huizen van verzet’ in Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is een van de 22 steden die meedoet aan ‘Open Joodse Huizen’. Op 5 mei worden verschillende locaties opengesteld waar o.a. lezingen worden gegeven. Op twee plekken zullen de vrouwen van Mea Dulcea o.l.v. Ted van der Heijdt een aantal liederen zingen van de componisten Viktor Ullmann en Gideon Klein.

Open Joodse Huizen is een waardevol initiatief. En zoals een van de leden van Mea Dulcea zei “Het is mooi om als koor op deze manier een toepasselijke bijdrage te mogen leveren”. Om 13.45 uur is Mea Dulcea te beluisteren in Hotel De Draak (Grote Markt) en om 14.30 uur in de Joodse Synagoge (Koevoetstraat). Mea Dulcea zingt drie Joodse liederen van Viktor Ullmann (1898-1944), een Joods-Tsjechische dirigent en componist. Hij schreef muziek in Theresienstadt en werd vermoord in Auschwitz. Dan volgt een lied van Gideon Klein (1919-1945), componist in Theresienstadt en vermoord in Fürstengrube. Voor het volledige programma van Open Joodse Huizen zie: www.openjoodsehuizen.nl.

Bent u niet in de gelegenheid om te komen op 5 mei, maar bent u wel nieuwsgierig naar Mea Dulcea? Op zaterdag 29 juni geeft het vrouwenkoor een gratis Inloopconcert in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam om 15 uur. U kunt dan luisteren naar een programma van o.a. Franse componisten. Via www.meadulcea.nl blijft u op de hoogte. [l]