Uitzwaaien Kika-roeiers.
Uitzwaaien Kika-roeiers. Foto:

AGENDA

Zaterdag 27 april

HMR-vrijmarkt Gertrudiskerk

9:00 | Gertrudiskerk

Zoals al jaren gebruikelijk is wordt op Koningsdag (zaterdag 27 april) in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom aan de zijde van de Kerkstraat weer de jaarlijkse vrijmarkt gehouden. Bij mooi weer kan ook buiten al een indruk van de vrijmarkt verkregen worden. HMR-leden zetten zich ervoor in om boeken, platen, cd's, curiosa, brocante, antiek, huishoudelijke artikelen etc. te verkopen. De baten komen enerzijds ten goede aan HMR en anderzijds aan het onderhoud van het Ibach-orgel en de andere instrumenten van de "orgeltuin" Gertrudiskerk.

Onthaal Kika-roeiers

18:00 | Burg. Peterssluis

In 14 weekenden wordt 1400 km door heel Nederland geroeid om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum die daarmee onderzoek gaat doen naar de effecten van kinderkanker op latere leeftijd. Het weekend van 27/28 april roeit men van Middelburg naar Roosendaal en is de roeiploeg te gast bij Roeivereniging Aquarius in Bergen op Zoom. Na een lange dag roeien vanuit Middelburg verwachten we dat de roeiers op 27 april tussen 18.00-18.30 uur aankomen in Bergen op Zoom. We nodigen iedereen uit om ze vanaf de burg. Peterssluis toe te komen juichen, en als u een bootje heeft bent u van harte welkom om ze het laatste stuk over water te begeleiden naar de haven. Vanaf 19.00 uur willen we deze Kika-roeihelden in de haven een feestelijk onthaal geven. Het is leuk als daar veel mensen bij aanwezig zijn. Bent u in de buurt: kom dan vooral even langs! U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Zondag 28 april

Uitzwaaien Kika-roeiers

9:15 | Zeeverkenners Karel Doorman

In 14 weekenden wordt 1400 km door heel Nederland geroeid om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum die daarmee onderzoek gaat doen naar de effecten van kinderkanker op latere leeftijd. Het weekend van 27/28 april roeit men van Middelburg naar Roosendaal. De 27e komen ze aan in Bergen op Zoom en na het ontbijt bij Roeivereniging Aquarius op zondag 28 april vertrekt men weer vanaf de haven in Bergen op Zoom om 9.30 uur op weg naar Roosendaal. Als u in de buurt bent, bent u van harte welkom om deze Kika-roeiers uit te komen zwaaien op de Vermuidenweg 8 (het terrein van de Zeeverkenners Karel Doorman). U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

Bridgemiddag

13:15 | Wijkcentrum de Moerkens

Op zondagmiddag 28 april is er weer een vrije inloop voor bridgers in Wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21, 4614 EK Bergen op Zoom. Inschrijven om 13.15 uur. Er zijn leuke prijsjes te winnen en een hapje staat voor u klaar.

Bingo

14:00 | De Kannebuis

Zondag 28 april is er een bingo in De Kannebuis in Halsteren, aanvang 14.00 uur

Dinsdag 30 april

Thema-avond 'Ik stuntel, dus ik ben'

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Het thema van de Maand van de Filosofie in 2019 is "Ik stuntel, dus ik ben". Op dinsdag 30 april wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een thema-avond met deze titel verzorgd. Van domme dingen doen wordt je wijs. Hoe veel en hoe vaak moet ik nog stuntelen, domme dingen doen, struikelen op mijn pad voor De Echte Wijsheid aan mijn voordeur klopt en zich aan mij kenbaar maakt? Had ik dat kunnen weten of ben ik te veel alweer vergeten? Een thema-avond voor iedereen die zich wel eens zorgen maakt over "struikelen en opstaan" op het pad van bevrijding. De thema-avond is op dinsdag 30 april en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, 4611RK Bergen op Zoom, www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.

Woensdag 1 mei

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 1 mei een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Er wordt gespeeld om geldprijzen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes.

Feestelijk Onthaal Kika-roeiers.