Pastoraal hoekje

Hier zijn geen woorden voor! Dank u wel!

Lieve mensen!

Hoe te reageren op het onvergetelijke feest van 23 april, bij gelegenheid van mijn 25 jarig priesterjubileum.

Vroeg in de morgen werd de pastoriedeur versierd en de vlag uitgehangen.

Met een speciaal versierde auto werd ik naar onze OLV van Lourdeskerk gebracht. In een goedgevulde kerk begon de dag met een morgendienst met schitterende zang door ons kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes, orgelspel en saxofoonmuziek en vooral intens gebed. De kerk was schitterend versierd. Hierna werd het kunstwerk: "Maria verschijnt aan Bernadette" gezegend. Iedereen is onder de indruk van het ontwerp van Paul Versijp, dat uitgevoerd is door Richard Bouwmeester met een toelichtingsbordje van Rinus Bouwmeester. Vol indrukken en hartelijkheid genoten we van Pools gebak en heerlijke koffie.

Wat een uniek begin!

Ruim voor de eucharistieviering die avond, werden we door warme klanken van de beiaard van de Peperbus welkom geheten. De klokken van onze St.-Gertrudiskerk namen dat over. Na een lied vooraf en een declamatie van Paulus begon de indrukwekkende Eucharistie met twee schuttersgilden, Ridders van het H. Graf, acolieten van onze twee kerken, ons pastoraal team en concelebranten in onze bomvolle stadskerk. De mensen waren overal vandaan gekomen en vonden hun plek in een schitterend versierde kerk.

HMR zong met solisten en orkest schitterende gezangen en liederen, Sadeesha speelde fabelachtig harp.

Na maanden restauratie keerde Maria van onze Ommegang terug in haar kerk, zeer ontroerend. Ze werd gehuldigd met bloemen en gezangen. Kees Warmoeskerken zorgde voor de (ontwerp)tekeningen op het herinneringsprentje.

Mijn boekje over "Maria die de knopen ontwart" mocht ik presenteren.

Na een gildegroet gingen we met muziek naar het Moller. Uw aanwezigheid, lieve wensen en attenties onder het genot van heerlijke hapjes van meerdere leveranciers, friet en loempia's op het plein. Een PowerPoint, mooi versierde tafels, een extra dweilband.

Alles blijft naklinken en beelden komen iedere keer terug.

Een dag om nooit te vergeten.

Lieve mensen,

die gekomen bent, die gereageerd hebben,

die voor en achter de schermen deze dag hebben voorbereid en uitgevoerd:

Dank u, dank u, dank u wel!

pastoor Paul Verbeek, R.-K. Lievevrouweparochie [l]