Met IVN naar het Halsters Laag.
Met IVN naar het Halsters Laag. Foto:

AGENDA

Woensdag 1 mei

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 1 mei een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Er wordt gespeeld om geldprijzen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes.

Donderdag 2 mei

Inloopochtend bij Rozenkruis

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Boekbespreking “Het boek van Mirdad” bij het Rozenkruis. Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. Het thema van donderdag 2 mei is “Het boek van Mirdad” van de schrijver Mikhaïl Naimy. Het verhaal is geschreven voor mensen die een antwoord zoeken op de eeuwenoude en meest oorspronkelijke vragen: wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar ga ik heen? De vertelling is een boodschap van het Licht en wijst de weg naar dit Licht. Inloopochtend is op donderdag 2 mei van 10.00-11.30 uur. Toegang is gratis. Informatie: 06-38447707. Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21,, Bergen op Zoom; http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

Bingo in De Kastanje

13:30 | De Kastanje

Donderdag 2 mei is er een gezellige bingomiddag in wijkcentrum de Kastanje, Kastanjelaan 164, Bergen op Zoom. De middag start om 13.30 en zal rond 17.00 uur eindigen. Zaal open vanaf 13.00 uur.

Ruilavond Delta Oost

19:00 | de Korenaere

Op donderdagavond 2 mei is de maandelijkse ruilavond van postzegelver.Delta Oost. Deze wordt gehouden in de Korenaere en begint om 19.00 tot 21.30 uur. Er is gelegenheid tot ruilen en kopen van postzegels. Verder is er een verloting, veiling en snuffeltafel. Iedereen is welkom.

Muziekquiz in Het Zonneplein

13:15 | Ouderensteunpunt Zonneplein

Op donderdagmiddag 2 mei organiseert de activiteiten commissie het Zonneplein een gezellige muziekquiz. Deze middag wordt verzorgd door J. Suijkerbuijk. Er is voor de winnaar een leuk prijsje. De zaal is vanaf 13.15 uur open. Kaartjes zijn te koop op het Zonneplein, Zonneplein 63, Bergen op Zoom, tel. 0164-238627. Dit is incl. een kopje koffie of thee met lekkers. Extra consumptie is voor eigen rekening.

Bingomiddag

13:30 | Buurthuis de Kastanje

Donderdag 2 mei is er een gezellige bingomiddag in wijkcentrum de Kastanje, Kastanjelaan 164, Bergen op Zoom. De middag start om 13.30 uur en zal rond 17.00 uur eindigen. Zaal open vanaf 13.00 uur.

Zondag 5 mei

Met IVN naar het Halsters Laag

10:00 | Parkeerplaats Staatsbosbeheer

Zondag 5 mei organiseert IVN Groene Zoom een wandeling naar het Halsters Laag. Dit gebied, tussen Fort de Roovere en Steenbergen maakte in de Tachtigjarige oorlog deel uit van de waterlinie tussen Steenbergen en Bergen op Zoom. In het gebied is ook veen gewonnen en zelfs zout. De IVN-gids leidt de wandeling door het gebied en vertelt alles over de natuur en de geschiedenis ervan. Het Halsters Laag kan erg nat en modderig zijn en daarom is het verstandig laarzen of op zijn minst waterdichte schoenen te dragen. Deze wandelexcursie start vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer. De inrit van deze parkeerplaats ligt aan het Laageinde 26 te Halsteren. De wandeling start daar om 10.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Maandag 6 mei

Walk & Talk netwerkbijeenkomst

10:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Maandag 6 mei staat de Walk&Talk netwerkbijeenkomst in het teken van omgaan met teleurstellingen. Dit thema wordt belicht door trainer/coach Roel Soffers. De gratis koffiepauze voor werkzoekenden wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17. Iedereen heeft dagelijks te maken met teleurstellingen, maar hoe verwerk je die? Iedereen heeft zelfvertrouwen nodig, maar hoe laat je het dusdanig groeien zodat het voldoende weerstand biedt aan teleurstellingen. Roel Soffers laat in zijn workshop Helaas barst ik van het zelfvertrouwen zien hoe de deelnemers aan de Walk&Talk bijeenkomst teleurstellingen kunnen pareren en zelfvertrouwen kunnen kweken. De toegang is gratis. Graag aanmelden via walktalk@markiezaatsbibliotheken.nl.