Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Bravis houdt informatiebijeenkomsten voor inwoners over toekomst ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM - De sluiting van het Bravis in Bergen op Zoom en de nieuwbouw van de hoofdlocatie in Roosendaal roept bij veel mensen vragen op. Daarom organiseert het Bravis ziekenhuis twee openbare informatie bijeenkomsten op 13 en 21 mei.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Voor veel Bergenaren kwam de keuze van het Bravis om de nieuwe hoofdlocatie in Roosendaal te bouwen als een schok. Het betekent namelijk dat het ziekenhuis uit Bergen op Zoom in 2025 zal verdwijnen. En dat roept bij veel inwoners vragen op. Zo kreeg een online petitie voor het behoud van het ziekenhuis binnen de kortste keren ruim 3000 handtekeningen. Ondertekenaars maken zich onder andere zorgen over de aanrijtijden van ambulances en de grotere reiskosten en reistijd. De ondertekenaars zouden graag zien dat beide steden een eigen ziekenhuis behouden. Om vragen van bezorgde inwoners te beantwoorden en de keuze van het ziekenhuis toe te lichten, houdt het Bravis nu twee informatieavonden.

Tijdens de avonden wordt zowel het besluit om naar één hoofdlocatie te gaan als de keuze voor Bulkenaar toegelicht door de raad van bestuur van het Bravis ziekenhuis. Daarnaast wordt er ingegaan op de plannen voor de huidige ziekenhuislocaties en de planning voor de komende tijd. Zo zal er onder andere een nieuwe poliklinische voorziening komen in Bergen op Zoom. Er zal volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Waar en wanneer

De eerste informatieavond is op maandag 13 mei van 19.00 tot 20.30 uur. De tweede informatieavond is op dinsdag 21 mei van 19.00 tot 20.30 uur. Inloop is vanaf 18.30 uur. Beide informatiebijeenkomsten worden gehouden in De Geerhoek, aan de kloosterstraat 19B in Wouw. Er is voldoende ruimte om te parkeren en buslijn 104 stopt op 250 meter lopen van De Geerhoek. Aanmelden voor een van de informatiebijeenkomsten kan eenvoudig via een link op https://www.bravisziekenhuis.nl. Let op! Aanmelden is verplicht.[l]